Tрка "Бањалука-Београд“ од 4. до 7. септембра

Срна
Tрка "Бањалука-Београд“ од 4. до 7. септембра

БАЊАЛУКА - Трка бициклима „Београд-Бањалука“ биће одржана од 4. до 7. септембра, а њено 14. издање нашло се у званичном календару Међународне бициклистичке уније.

Директор трке Владимир Куваља изјавио је да пандемија вируса корона није дозволила да трка буде одржана у априлу, али да су њени организатори извојевали важну побједу и показали да су цијењени у свјетским круговима јер су успјели да изборе ново мјесто у календару.

Куваља каже да није желио да прекине традицију започету 2008. године.

„Учинили смо све што смо могли да трка буде одржана и ове године. Посао није био нимало лак јер су и организатори већих и трка са дужом традицијом жељели исто, а мјеста у згуснутом календару није могло бити за све. Поносан сам што смо добили повјерење у тренутку када су државе попут Француске, Швајцарске или Италије остале без шест-седам трка ове сезоне“, истиче Куваља.

Према његовинм ријечима, контактирао је велики број људи од Египта до САД како би добили подршку и на крају се труд исплатио.

„Организацију смо добили у фото-финишу. Успјех је већи јер је у званичном календару и 60. издање Трке кроз Србију која ће бити одржана од 31. августа до 3. септембра, а као и прошле године стартоваће у Источном Сарајеву“, навео је Куваља.

Он је додао да о значају овог догађаја говори и податак да ниједан град домаћин није отказао учешће, па ће траса која повезује два највећа српска града са двије стране Дрине остати иста.

„Прва етапа возиће се од Београда до Бијељине, друга од Бијељине до Власенице, а караван се потом сели у Брчко одакле ће бициклисти возити до Теслића. Старт посљедње етапе биће у Дервенти, а бициклисти ће преко Српца, Градишке и Лакташа ући у Бањалуку, гдје ће бити вожени кругови“, појаснио је Куваља.

Говорећи о организацији трке, Куваља је истакао да је пред први датум трке била готово затворена финансијска конструкција, а да су се ствари у међувремену закомпликовале.

„Схватамо у каквој се ситуацији налази цјелокупно друштво и тако ћемо се и понашати. Надам се да ћемо као и до сада поред локалних заједница имати подршку институција и спонзора да бисмо још једном били на нивоу захваљујући којем смо постали препознатљиви у свијету бициклизма“, рекао је Куваља.

Према његовим ријечима, здравље учесника трке биће на првом мјесту и све ће бити урађено у складу са препорукама у вези са епидемиолошком ситуацијом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана