Трифуновић уз играче против ФМП-а

Милан Зубовић
Трифуновић уз играче против ФМП-а

ЛАКТАШИ - Добре вијести стижу из Игокее у вези са опоравком тренера Александра Трифуновића, који је прије мјесец имао блажи мождани удар.

Педесетдвогодишњи Трифуновић прикључиће се екипи на утакмици четвртог кола АБА лиге када она буде гостовала ФМП-у у Железнику 28. октобра, али неће водити тим већ утакмицу посматрати са стране.

Било је прича да би наредног викенда могао доћи и посматрати меч у Лакташима против Цедевите Олимпије, али од тога неће бити ништа, јер још није завршио са терапијама.

- Трифуновић се налази у Београду и опоравак иде према плану. Мислили смо да ће стићи на утакмицу у Лакташе наредног викенда, али смо на препоруку лекара одлучили да сачекамо још мало да у потпуности заврши терапије и максимално се опорави. Када будемо гостовали у Железнику придружиће се екипи и утакмицу гледати са стране заједно са мном, јер по препоруци лекара желимо да он постепено преузима обавезе тако да не желимо журити јер је његово здравље најбитније - изјавио је спортски директор Игокее Вук Радивојевић.

Њих двојица су блиски пријатељи који су некада сарађивали у Црвеној звезди и у свакодневном су контакту док датум коначног повратка није познат.

- После те утакмице заједно са нама вратиће се у Лакташе и полако се укључивати у рад, односно водиће тренинге, а потом и утакмице. На којој ће утакмици први пут сести на клупу још не знамо и не желимо да прејудицирамо - истакао је Радивојевић.

Екипу Игокее Трифуновић је преузео средином јуна ове године док је блажи мождани удар имао 16. септембра и лијечење је започео у Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци одакле је неколико дана касније пребачен у Београд гдје се и сада налази.

Током каријере играо је Црвену звезду, Задар, Фрибург, Сласк и Беопетрол док је као тренер водио Звезду, Лијетувос Ритас, Паниониос, Спартак Санкт Петербург, Жалгирис, Астану, Јешилгирешун и Каршијаку.
 

Помоћници

Екипу тренутно води Трифуновићев помоћник Марко Бараћ, заједно са Жарком Милаковићем и Зораном Петковићем.

Послије два уводна кола регионалног такмичења немају побједе пошто су бољи од њих били Партизан и Морнар док су у Лиги БиХ славили против Вогошће.

Наредни меч на распореду је идуће суботе (20 часова) када у Лакташе стиже Цедевита Олимпија, која је сезону отворила са двије побједе против Меге и Цибоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана