Тренер Игокее Драган Бајић циља побједу против Сплита (18 часова): Умор није изговор

Дејан Марић
Тренер Игокее Драган Бајић циља побједу против Сплита (18 часова): Умор није изговор

ЛАКТАШИ - Шеф стручног штаба Игокее Драган Бајић тврди да евидентан умор његових изабраника не смије бити изговор за евентуални неуспјех у вечерашњој бици петог кола АБА лиге против Сплита (18 часова).

“Игоси” су претходне двије седмице одиграли у ритму сриједа-субота, с обзиром на то да наступају и у Лиги шампиона. Потом су претходног викенда ишли на ноге Будућности и овакав распоред оставио је трага на екипи која је не тако давно очитала лекцију евролигашкој Црвеној звезди.

Након испита у “Морачи” Марко Јошило и друштво имали су нешто више времена да напуне батерије и спреме се за окршај са Далматинцима.

- Због згуснутог распореда, тешких утакмица и самих путовања стварно смо били уморни. Покушали смо да се што боље одморимо и спремимо за овај дуел са Сплитом. Рекао сам својим играчима да умор не смије бити изговор. Били смо свјесни када смо улазили у сезону да ће се те ствари дешавати и да нам неће бити лако. Зато за утакмицу са Сплитом прво морају ментално да буду спремни. Како смо ушли у меч против Црвене звезде, тако морамо и у овај са Сплитом. То је једини прави приступ уколико желимо да остваримо побједу - јасан је Бајић.

Далматинци су, с друге стране, слабо почели ову кампању. У прве четири рунде уписали су исто толико пораза. Ипак, тренер “игоса” је упозорио да то треба да буде додатни разлог за опрез, јер је ривал квалитетна екипа која је имала несрећу да већ у уводним дуелима игра са Звездом, Партизаном и Будућности.

- Скор Сплита не смије нас ни у једном тренутку заварати. Морамо да дамо максимум и да на терену одрадимо ствари из припреме утакмице. Побједа би нам сигурно пуно значила за наставак такмичења, како у Лиги шампиона тако и АБА лиги и зато се надам добром одговору мојих играча - закључио је Бајић, уз позив навијачима да подрже екипу.

Новајлија Алекса Раданов у уводним испитима је показао да носи епитет појачања. Бивши адут Црвене звезде је, баш као и његов тренер, позвао на опрез.

- Очекује нас нимало лак меч. Сигурно ће противник доћи мотивисан, с обзиром на то да има скор 0-4. Далматинци су имали четири тешке утакмице на старту које су и поред пораза одиграли на високом нивоу. Надам се да ћемо урадити све што је у нашој моћи да остваримо тријумф - оптимиста је Раданов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана