Требињски фудбалер Немања Анђушић поздравио одлуку турских власти: Прекид једина исправна одлука

Дејан Марић
Требињски фудбалер Немања Анђушић поздравио одлуку турских власти: Прекид једина исправна одлука

БАЛИКЕШИР - Требињски фудбалер, на привременом раду у Турској, Немања Анђушић сматра да су локалне власти повукле прави потез одлуком да сезону прекину до даљег како би се избориле са пандемијом вируса корона.

Готово читав спортски свијет стао је почетком марта, међутим, лопта је наставила да се котрља у Турској. Анђушић, као позајмљен фудбалер Трабзонспора, брани боје прволигаша Баликеширспора, чији дрес је носио и ове седмице. Па ипак, у четвртак је донесена одлука према којој се прекидају спортска такмичења. Ако се зна да је у Турској више од 350 људи инфицирано короном, те да су четири особе умрле, онда је овакав потез и очекиван.

- Слажем се да је требало прекинути првенство. Донесена је добра одлука. Турска је једна од ријетких земаља у којој се играо фудбал, али након посљедњих дешавања са пандемијом, ово је једини исправан потез - изјавио је Анђушић за “Глас Српске”.

Немања је у понедјељак наступио у Измиру, гдје је његов тим освојио бод против Алтинордуа (1:1). Утакмица је одиграна без присуства публика.

- Није било никаквог страха због вируса. Навијачи нису могли на стадион. Овдје се не осјети страх ни на улици. Народ води рачуна о препорукама надлежних институција. Људи су већином у својим домовима и у граду нема гужви - појаснио је фудбалер који “оперише” по лијевом крилу.

Почетком ове седмице прослављени нигеријски фудбалер Џон Оби Микел је критиковао челнике турског савеза јер сезона није прекинута. Потом је договорио раскид сарадње са Трабзонспором и отишао кући како би био уз своју породицу.

- Подржавам ту Обијеву одлуку. Здравље је, ипак, на првом мјесту - додао је Анђушић.

Немања није сигуран како ће се сезона даље одвијати. Оно што је сигурно је да ће за сада остати у Баликеширу.

- Добили смо слободно пет дана. У том периоду ћу сигурно остати овдје. Вјерујем да ћемо ускоро сазнати који су сљедећи кораци и када бисмо могли да наставимо са тренинзима - јасан је Требињац.

Наш саговорник није задовољан спортским аспектом актуелне кампање. У Баликеширспор је дошао на позајмицу како би се доказао, међутим, ствари се нису одвијале онако како је замислио, те је одиграо свега 113 минута у лиги и 78 у Купу.

- То је премала минутажа у односу на оно што сам очекивао. И поред тога, постигао сам гол. Са матичним Трабзонспором имам још двије године уговора и планирам да их одрадим - закључио је Анђушић.

Сарајево да буде првак

Док се бори за минутажу у Баликеширспору, Немања Анђушић помно прати и дешавања у домаћем фудбалу. Како каже, његов бивши клуб Сарајево је највише показао у текућој сезони и нема дилему да ће шампионски пехар остати на “Кошеву” уколико се кампања настави.

- Наравно, пратим шта се дешава у Премијер лиги БиХ. Сарајево је заслужено лидер и надам се да ће освојити још једну титулу - додао је Требињац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана