Танкосић: Осигурати максималну безбједност учесника и посјетилаца бициклистичке трке "Београд-Бањалука"

Срна
Танкосић: Осигурати максималну безбједност учесника и посјетилаца бициклистичке трке "Београд-Бањалука"

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука" која у недјељу, 25. априла, једном од својих траса први пут пролази кроз Козарску Дубицу, биће адекватно припремљена да би безбједност учесника и посјетилаца била на максималном нивоу, рекао је замјеник начелника ове општине Марко Танкосић.

Он је навео да се на релацији Међународне бициклистичке трке "Београд- Бањалука", која се вози у недјељу од Приједора, преко Козарске Дубице, Градишке и Лакташа, до Бањалуке, очекује 170 учесника из више од 30 земаља.

"Догађај ће пратити више десетина медијских екипа, те је неспоран његов значај за туристичку понуду наше општине. Важно је зато да тог дана Козарска Дубица и њени становници буду презентовани у најљепшем свјетлу", рекао је Танкосић новинарима.

Он је додао да је тим поводом у Кабинету начелника општине данас одржан састанак на којем је договорено да се адекватно припреми и очисти дионица дуга 36,7 километара којом ће учесници међународне бициклистичке трке проћи кроз подручје општине Козарска Дубица.

Танкосић је прецизирао да је договорено да се уреде банкине, санирају оштећења на путевима, покосе травнате површине и изврше други сегменти уређења града.

Он је рекао да је дефинисано полицијско обезбјеђење скупа, приправност здравствене и ватрогасне службе, те улога комуналне полиције у обезбјеђењу паркинг простора и саобраћајница.

Танкосић каже да ће на траси трке у Козарској Дубици у недјељу, 25. априла, бити на снази привремена блокада саобраћаја од 11.00 до 14.00 часова, те затворен паркинг испред и иза зграде општинске управе.

Он је посебан апел упутио грађанима да у периоду одржавање трке не саобраћају својим возилима, укључујући и станаре зграда у ужем центру града.

Данашњем састанку присуствовали су представници надлежних општинских одјељења, служби и организација, те командир полиције, руководилац комуналног предузећа и представник предузећа "Приједор путеви".

Крећући се магистралним путем Приједор-Козарска Дубица трка ће након Кнежице и Међувођа, у град ући кроз Цвијићеву улицу, проћи Книнском улицом, те возећи кроз Трг народних хероја и Дубичку улицу крај граничног прелаза изаћи у Улицу Младена Стојановића, наставити Преображењском, а потом изаћи на транзит и возити магистралним путем према Градишци.

Учесник Међународне бициклистичке трке "Београд- Бањалука", која ће се у неколико траса возити од 22. до 25. априла, је и млади Дубичанин Марко Кондић који вози за репрезентацији БиХ.

Из Општинске управе Козарска Дубица позивају грађане да својим присуством подрже учеснике трке, уз поштивање свих епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана