Стојан Малбашић, нови предсједник Борца: Врхунац мог рада

Д. П.
Стојан Малбашић, нови предсједник Борца: Врхунац мог рада

БАЊАЛУКА - Стојан Малбашић и званично је вечерас преузео функцију предсједника Борца од Вице Зељковића, који се повукао због обавеза на мјесту првог човјека Фудбалског савеза Републике Српске и будућег предсједника ФС БиХ.

Малбашић је у Борцу од 1974. године, када је као пионир дошао у клуб у коме је провео читаву играчку каријеру, дуго био и капитен, а потом је обављао бројне функције. Био је шеф стручног штаба, помоћни тренер, директор клуба, секретар стручног штаба.. Ипак, сада га чека оно са чиме се до сада није сусретао, а што ће му бити велика част.

- Ово је врхунац мог дугогодишњег рада. Драго ми је што је препознат мој рад и труд и ово је за неме велика част и обавеза. Хвала свима, а највише досадашњем предсједнику, који је омогућио за свог мандата да клуб функционише онако како и заслужује. Направио је велике ствари за Борац, готово "нулирао" све дугове, који су били огромни и сада без проблема можемо да планирамо будућност - нагласио је Малбашић у првом обраћању медијима.

Свјестан је да га очекује тежак задатак.

- Обавеза је Борца да сваке године буде у врху лиге БиХ и да сваке године буде међу екипама које ће изборити пласман на међународну сцену. Сигуран сам да ћемо то и успјети да остваримо - додао је Малбашић.

Неколико часова прије одласка са функције сада већ бивши предсједник Зељковић и Горан Закарић договорили су продужетак сарадње. Закарић, који је на првенственој премијери против Младости постигао два гола имао је уговор до јануара, али ће сарадња бити настављена и послије тога. 

У наредним данима очекује се да се прецизира рок трајања уговора, али се очекује да то буде на двије године. Бањалучани већ сутра дочекују Слободу у другом колу м:тел Премијер лиге, а тренер Владо Јагодић и сви фудбалери вјерују да им нова побједа неће измаћи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана