Спахић из Требиња пребачен хеликоптером за Сарајево

nezavisne.com
Спахић из Требиња пребачен хеликоптером за Сарајево

​Емир Спахић (39) бивши капитен репрезентације Босне и Херцеговине, који је повријеђен као сувозач у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у околини Гацка, упућен је из Болнице Требиње, гдје је био збринут, у Клинички центар Сарајево.

Хеликоптер је фудбалера за Клинички центар Сарајево повезао око 14,30 часова са стадиона ФК “Леотар”, у непосредној близини Болнице Требиње, у коју је био довезен након несреће и гдје су након свих потребних претрага љекари потврдили да је тренутно стабилног здравственог стања.

У требињској Болници је потврђено да је фубалер након саобраћајне несреће довезен у ову установу у ноћи између четвртка и петка и био збринут на Одјељењу интензивне његе Болнице Требиње.

“Пацијент је задобио повреду главе, грудног коша и карлице, тренутно је свјестан, комуникативан и хемодинамски стабилан”, казала је специјалиста анестезиолог, др Бранка Пудар Одјељења интензивне његе Болнице Требиње.

Спахића су прегледали анестезиолог, неуролог, интернисата, хирург, а урађене су му и  потребне лабораторијске анализе и ЦТ главе, грудног коша, абдомена и мале карлице, па је, на основу свих утврђених дијагноза, како каже др Пудар, упућен хеликоптером на даље лијечење у КЦ Сарајево.

Спахић је око 20 минута иза поноћи, према полицијском саопштењу, слетио са макадамског пута као сувозач, у возилу марке Џип Њранглер којим је управљало лице М.Х., у селу Столац, мјесна заједница Кула, у такозваном Кулском пољу.

Полиција је саопштила да је само сувозач задобио тјелесне повреде, а поступајући тужилац је наложио предузимање свих мјера и радњи у циљу документовања кривичног дјела изазивања опште опасности против М.Х.

Спахић је након несреће превезен у Дом здравља Гацко гдје му је пружена хитна медицинска помоћ, а одатле је упућен за Болницу Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана