Снажни мечеви доносе квалитет

Никола Лучић
Снажни мечеви доносе квалитет

БАЊАЛУКА - Теже противнике, пријеко потребно искуство и снажну конкуренцију донијели су наступи у МЕВЗА лиги одбојкашицама БЛ Волеја, које у недјељу од 19 часова очекује први меч пред домаћим навијачима против загребачке Младости.

Када су љетос одлучили да се, уз Бимал-Јединство, окушају на потпуно новом нивоу такмичења челници БЛ Волеја били су свјесни да ће екипа морати да се привикне на сасвим нови ниво такмичења у поређењу са Премијер лигом БиХ. Бањалучанке су у прве три утакмице забиљежиле три  пораза у гостима, али из клуба поручују да нико није незадовољан.

- Прије наступа рекао сам да ћемо имати пуно проблема и потешкоћа, јер је најтеже научити како губити. За противнике имамо озбиљне екипе, које имају одличне играчице, професионалце. Буџети су двадесетоструко већи од наших, у ове три утакмице у гостима освојили смо три сета, и то охрабрује. Нема незадовољства оним што смо учинили, приоритет нам је да се окушамо у новом амбијенту - рекао је директор БЛ Волеја Душко Овука.

Он је поручио да Бањалучанке свима желе да покажу да су озбиљна екипа, а прилику да одиграју први меч пред својим навијачима имаће у недјељу када ће угостити Младост. 

- Једноставно морамо да видимо шта нам још треба и шта је потребно да будемо приближно конкурентни јаким европским екипама. Дјевојке се спремају за први меч у својој дворани и надамо се најбољем - закључио је Овука.

Да су нестрпљиве пред први меч у својој дворани потврдила је и либеро бањалучког тима Милица Ивковић која је рекла да се тим вриједно спрема и ради како би у недјељу били на највишем нивоу.

- Од старта имамо велику подршку стручног штаба, играмо без икаквог притиска и сматрам да је наша игра тренутно на пристојном нивоу. Иако смо у претходном колу изгубиле 3:1 доказале смо да наш тим има квалитета да парира клубовима у овој лиги, а свакако и још много простора за напредак. Из утакмице у утакмицу постајемо уиграније што је веома добар знак - изјавила је Ивковићева. 
 

Велики изазов

Једна од главних узданица БЛ Волеја је и Соња Вујнић која је поручила да је велика ствар за њену екипу то што имају прилику да играју против најбољих.

- Очекује нас још много јаких утакмица што нас радује, али наша очекивања су реална, не циљамо врх табеле. Очекујем добар меч против Младости и позвала бих све пријатеље и љубитеље одбојке да дођу и да нас подрже - рекла је Вујнићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана