Слога наставља европском стазом

Синиша Котараш
Слога наставља европском стазом

ДОБОЈ - Рукометаши Слоге изборили су пласман у друго коло ЕХФ Европског купа, иако су морали да стрепе до самог краја реванш меча са Виљандијем.

Прву утакмицу у Естонији Добојлије су одиграле неријешено (20:20) и за наставак европске турнеје била им је потребна побједа било којим резултатом. До ње су изабраници Дејана Василића на крају и дошли (25:23), највише захваљујући одличној игри у првих 30 минута, када су на крилима изванредног голмана Милутина Богдановића (на крају 18 одбрана и 1 седмерац), стекли велику предност - 15:7. Међутим, у наставку је домаће рукометаше сустигао умор, што и не чуди ако је познато да је пола тима на терен истрчало ровито. Гости су то покушали да искористе и неколико пута опасно су запријетили, али је то на крају било све што су успјели да направе. Уз сјајног Богдановића велики терет ове побједе изнијели су Владан Ђурђевић и Владимир Станковић те најефикаснији у редовима Слоге Никола Кнежевић, стријелац пет погодака.

- Имао сам незгодну повреду задобијену у финалу Купа Републике Српске због које сам прескочио прву утакмицу у Естонији. Опоравио сам се и желио да одиграм најбоље што могу да бих дао допринос побједи и проласку у наредну рунду. Прво полувријеме било је управо онако како смо и планирали да га одиграмо и отишли смо на великих осам голова предности. У наставак смо ушли опуштено, што је ривал искористио да мало помало надокнади заостатак, приђе на само један погодак разлике, али је на нашу срећу то било све што је урадио - нагласио је Кнежевић.

Према његовим ријечима, разлог пада у другом полувремену лежи у чињеници да је добар дио екипе био ровит, али и Добојлијама потпуно непозната формација Виљандија у фази одбране.

- Одиграли су у наставку једну врсту одбране са којом се већина нас до сада није сусрела. Била је то нека “три-три” одбрана са дубоким изласцима на бекове, што нас је донекле збунило, јер неке комбинације које су пролазиле у првом полувремену, у другом једноставно нису могле. Срећом, издржали смо и заслужено прошли даље - додао је Кнежевић.

Ривал екипи Слоге у другом колу ЕХФ Европског купа биће италијански Конверсано, први меч на програму је 16. октобра у Италији, а реванш седам дана касније, у Теслићу или Маглају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана