Синиша Дујаковић прије десет година био члан шампионске екипе Борца: Ова титула биће још слађа

Дарко Пашагић
Синиша Дујаковић прије десет година био члан шампионске екипе Борца: Ова титула биће још слађа

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца имаће у недјељу против Тузла ситија прилику да овјере титулу и по други пут постану прваци БиХ, а једини у табору Бањалучана који је био члан шампионске генерације прије десет година је Синиша Дујаковић.

Тада је још голобради младић имао само два наступа за први тим, а сада већ у зрелим играчким годинама је један од најстандарднијих првотимаца. У досадашњем дијелу сезоне уписао је 26 утакмица у премијерлигашкој конкуренцији.

- Та 2011. је била моја прва сезона у сениорској конкуренцији, а сада сам већ искусан фудбалер, тако да ће ова титула, коју ћемо, надам се, озваничити у недјељу против Тузла ситија, бити далеко дража и слађа и прослављена са пуно више емоција - нагласио је Дујаковић.

Бањалучани су пред почетак сезоне најављивали да им је циљ поновни пласман на европску сцену, међутим, послије јесењег дијела шампионата били су тек пети са 13 бодова мање од Сарајева. Услиједиле су зимске припреме на којима изабраници Марка Максимовића нису постигли ни погодак. Ништа није указивало на овакав расплет, али је онда услиједила сјајна серија.

- Многи су нас већ тада отписали, али смо на старту прољећа забиљежили двије домаће побједе. Међутим, услиједило је очајно издање против Вележа и једини прољећни пораз. Тада нам је свима била тешко и полако смо почели да губимо вјеру у себе. Преокрет је наступио у Куп утакмици, гдје смо на “Пецари” савладали Широки Бријег и од тада смо моћна екипа, која практично гази све редом. Зато и не треба да чуди што смо у односу на Сарајево практично надокнадили 17 бодова - наставио је Дујаковић.

Искусни дефанзивац нагласио је да су додатни стимуланс њему и екипи дала честа оспоравања вриједности садашње генерације Борца, а која су овог прољећа стизала највише из Сарајева.

- Те отровне стрелице су нам унијеле додатну снагу. Могу само да им се захвалим на томе. А, колико су то неистине најбоље показује сусрет на “Кошеву”, гдје смо Сарајеву показали ко је у овом тренутку бољи. Надвисили смо их у свим сегментима и заслужено смо ту гдје јесмо. Да смо бољи показаћемо и у финалу Купа БиХ у Зеници и на тај начин ћемо освојити “дуплу” круну - рекао је Дујаковић.

Куриозитет је да је Борац прву титулу осигурао у претпосљедњем колу побједом над Жељезничарем на “Грбавици”, а недјељни тријумф над Сарајлијама чекан десет година трасирао је пут ка новом шампионском слављу.

- Има симболике у те двије утакмице, јер су то међу највећим побједама Борца у новијој историји. И тада и сада су нас дочекали наши навијачи, који нам ове сезоне много недостају. Нажалост са нама неће бити  у недјељу на стадиону, али сигуран сам да ће се у великом броју окупити око “Платонове” и да ћемо послије меча сви заједно да се радујемо. Јер и њихова стална подршка, иако нису били на трибинама ове сезоне, много нам је значила - закључио је Дујаковић.

Стижу златне године

У периоду између двије титуле Борац је имао много успона и падова, али дефанзивац Бањалучана сматра да долази период у коме ће “црвено-плави” бити стално у врху.

- Свима нам је било тешко прије три сезоне када смо административним путем избачени из Премијер лиге. Међутим, вратили смо се много јачи и бољи. За тај препород заслуге не припадају само играчима, већ свим запосленим у клубу, управи, граду, републици, као и нашим бројним симпатизерима. Сви смо били као један и то је кључ успјеха - додао је Дујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана