Шесто издање Ултра треила: Јахорина домаћин најбољим тркачима

Г.С.
Шесто издање Ултра треила: Јахорина домаћин најбољим тркачима

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Традиционо, шесто по реду, издање Јахорина Ултра треила, биће одржано 25. и 26. јула, а остало је још дан да се пријаве сви заинтересовани за учешће на овој веома занимљивој и популарној манифестацији.

До сада је на адресу организатора стигло више од 260 пријава такмичара који ће трчећи треил стазама покушати да обезбиједе што бољи пласман и освоје ИТРА бодове. Заинтересовани могу да се пријаве путем линка https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1188. Пријаве за волонтере су такође могуће и то путем линка https://jahorinatrial.com/sample-page/.

Познате су и руте за све четири дисциплине, односно стазе у дужини од 14, 23, 49 и 88 километара које су измијењене у односу на прошлу годину, односно побољшане су маркације док је старт и циљ код хотела “Вучко”.

Такође, представљен је и изглед стартног пакета у којем ће сви учесници добити посебно дизајниране мајице, рукаве, бандане и стартни број. Истовремено, организатори свим такмичарима препоручују да за смјештај изаберу управо хотел “Вучко” који је за све учеснике овогодишњег Јахорина Ултра треила обезбиједио посебне цијене и услове.

Амбасадор овогодишњег издања Јахорина Ултра треила је свјетски познати треил тркач Јовица Спајић који ће такође боравити на Јахорини, одржати предавање, те размијенити искуства са свим учесницима манифестације.

Што се тиче такмичара, пожељно је да сви они имају искуство у кретању планинским окружењем, а у зависности да ли бирају “мини” (14 км), “миди” (23 км), “макси” (49 км) или “ултра” (88 км) стазу, морају да посједују солидну или изврсну физичку кондицију, као и прикладну обућу и одјећу за кретање по шумским и земљаним путевима те планинарским стазама, односно додатну опрему за трке на којима је организатор прописао као обавезну.

На овај начин Јахорина је поново постала центар дешавања, посебно након што је недавно обогаћена понуда и за љетну сезону у чему је догађај какав је Јахорина Ултра треил, заузео посебно мјесто због своје атрактивности, а Јахорини је увелико порасла популарност и током љетног периода.

“Глас Српске” један је од медијских покровитеља овогодишњег издања Јахорина Ултра треила.

Наградни фонд

Организатор овогодишњег такмичења Јахорина Ултра треила обезбиједио је пристојан наградни фонд за најуспјешније на све четири трке. Он износи пет хиљада марака за оне најспретније и најбрже, али и обезбијеђено учешће на партнерским тркама Кападокија Ултра треил, 100 миља Истре, те Ултра треил Випава вали, трке које су чланице свјетског треил тура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана