Сава Лешић, капитен Игокее, пред сусрет са “црно-бијелима”: Партизану улога фаворита

Милан Зубовић
Сава Лешић, капитен Игокее, пред сусрет са “црно-бијелима”: Партизану улога фаворита

Лакташи - Прво коло АБА лиге кошаркашима Игокее доноси можда и најтежег ривала у овом тренутку, екипу Партизана (субота, 18). Београђани одлично играју на почетку сезоне, дошли су до трофеја Суперкупа регионалног такмичења, док су у првом колу Еврокупа на гостовању добили шампиона Италије Венецију.

То их ставља у позицију фаворита, али Игокеа има адута којима може одговорити на игру изабраника Андрее Тринкијерија. “Црно-бијели” су добили оба прошлосезонска меча, а славили су и на посљедња два гостовања у Лакташима док је Игокеа посљедњи пут славила још новембра 2017. године и то им је било пето славље у девет мечева. Један од оних који знају како је играти за, али и против Партизана је Сава Лешић, који ће играти другу сезону у клубу из Александровца и као капитен предводити играче.

- После припремног периода и низа утакмица једва смо дочекали почетак АБА лиге. Наша екипа доста је промењена у односу на прошлу сезону и сада нас чека велики испит, јер нам стиже Партизан, који је показао завидан квалитет у самом почетку, док многи нису одиграли званичну утакмицу. Нема велике филозофије, на нама је да што боље одговоримо на њихову игру и улогу фаворита препуштамо Партизану. Имамо велику жељу да покажемо да радимо добро, да смо кликнули и верујем да можемо до победе - истакао је Лешић.

Слично као Игокеа и Партизан је доста мијењао тим. Многи играчи нису играли АБА лигу, тако да су непознати Лешићу, који је нагласио добре стране београдског састава.

- Њихов највећи квалитет је тим, односно тимска игра. Јаки су на свим позицијама и морамо да одговоримо добром енергијом и мотивисано кренемо у сусрет и то је пут да дођемо до победе - казао је капитен Игокее.

Тим који је прошле сезоне изборио опстанак напустили су Роберт Рикић, Новак Мусић, Аљоша Јанковић, Грант Џерет, Латавијус Вилијамс, Богдан Недељковић, Данило Анђушић, Филип Адамовић, Ђорђе Милошевић, Марко Луковић те тренер Драган Николић, док је Вук Радивојевић постао спортски директор. Током љета стигли су Александар Цветковић, Марко Томас, Денис Клифорд, Ваидис Каринијаускас, Кинан Еванс, Рашад Вон, Ђорђе Симеуновић, Срђан Кочић и Оливер Стевић. Поред њих за наступ у АБА лиги још су пријављени Дарко Талић, Сава Лешић, Немања Николић и Далибор Илић.

Парови

Још један меч на распореду је у суботу, у којем се састају Цибона - Морнар (20), док ће у недјељу играти Будућност - Задар (18) и Црвена звезда - Приморска (20). Крка ће угостити ФМП у понедјељак од 18 часова. Мега и Олимпија Цедевита играли су у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана