Руководство Козаре има примарни задатак ове зиме: Задржати Шикањића бар до краја сезоне

С. К.
Руководство Козаре има примарни задатак ове зиме: Задржати Шикањића бар до краја сезоне

ГРАДИШКА - Тренер фудбалера Козаре Неџад Жерић каже да је главни задатак челника клуба да задрже постојећи играчки кадар, поготово најбољег стријелца Милана Шикањића који наступа у Градишци као позајмљени играч бањалучког Борца.

- Он је постигао осам голова у првенству, те још три у Купу Републике Српске и најбољи је стријелац полусезоне. Наша жеља је да остане у Козари бар до љета, што би за нас много значило. Уз то, настојаћемо и да цијели тим задржимо на окупу. Тек у случају неког одласка размишљаћемо о појачањима, јер сматрам да са овим играчима можемо да изборимо мјесто у горњем дијелу табеле - нагласио је Жерић.

Козара је јесењи дио Прве лиге РС завршила на седмом мјесту са 20 бодова, што је у клубу оцијењено као добар пласман.

- Генерално, морамо бити задовољни, поготово ако знамо каква је година иза нас. Велика пауза оставила је дубок траг, а на то су се надовезале и ствари на које нисмо могли да утичемо, попут болести и повреда. Због тога нашим учинком можемо и морамо да будемо задовољни, поготово пласманом у полуфинале Купа РС - истакао је Жерић.

Старт првенства био је као из снова, у прва четири кола остварене су три побједе и један реми и Козара је била на челу табеле. Међутим, тада су већ почели проблеми са играчким кадром и дошло је до пада.

- Морате знати да смо само у прва два кола извели истих 11 на терен. Након тога више ниједном нисмо успјели да саставимо исти тим. Што повреде, што картони, што болест довели су нас до тога да у осталим утакмицама увијек имамо различиту екипу. Због тога смо били принуђени да много више шансе пружимо кадетима и јуниорима него што смо планирали. Али Козара је увијек била препознатљива по омладинској школи и тренери млађих категорија заслужују све похвале - рекао је Жерић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана