Рукометаши Слоге домаћини Машеки: Европско “бити или не бити”

Синиша Котараш
Рукометаши Слоге домаћини Машеки: Европско “бити или не бити”

Добој - Рукометаши Слоге покушаће да надокнаде осам голова заостатка против бјелоруске Машеке у реванш утакмици другог кола ЕХФ Челенџ купа која ће бити играна у суботу од 19 часова у Добоју.

Стратег Добојлија Данко Панић свјестан је тежине изазова за своју екипу као и чињенице да Бјелоруси у меч улазе много опуштенији, првенствено због предности из прве утакмице. Али, се он и његови изабраници надају да ће се након утакмице Слога радовати укупном тријумфу и проласку у наредну рунду.

- Чека нас тешка утакмица, јер треба надокнадити велики заостатак против ривала који није ни мало наиван! Лоше смо одиграли у Бјелорусији и потпуно заслужено изгубили са тих осам голова разлике. Одиграли смо најлошију утакмицу још од почетка припрема, направили огроман број техничких грешака, а у нападу били потпуно безопасни. Али, нема предаје, вјерујем у своје момке и мислим да та разлика није недостижна - поручио је Панић.

Ипак, у Добоју су потпуно свјесни да оптимизам и пуке приче неће донијети резултат на паркету па су осмислили и тактику за овај меч.

- Ако бисмо успјели да у првом полувремену преполовимо постојећи заостатак, онда би имали чему да се надамо до краја утакмице. Ипак прије свега морамо да оставимо срце на терену, драстично смањимо број техничких грешака па да уз помоћ са трибина и мало спортске среће у финишу покушамо да прескочимо тих осам голова - појаснио је стратег Слоге.

Када је у питању играчки кадар, повријеђени пивот Бранко Мишановић се у доброј мјери опоравио и моћи ће да одигра бар једно полувријеме, али проблеме праве повреде Борислава Станковића и Николе Анђелића који нису тренирали цијелу протеклу седмицу. И сами играчи знају шта их очекује, али су редом оптимисти и вјерују да уз подршку са трибина могу до резултатског чуда, а додатни мотив представља чињеница да су карте за утакмицу одавно распродате.

- Мислим да не можемо два пута заредом да поновимо тако лошу игру као у Могиљеву. Нисмо имали много информација о противнику и до њих смо дошли на тежи начин. Сада их знамо много боље и мислим да је наш пораз од осам голова разлике заиста нереалан. Настојаћемо да се у реваншу покажемо у правом свјетлу, нећемо да срљамо, али ћемо дати све од себе па шта буде - рекао је бек Добојлија Арсеније Бубић.

Клубови из БиХ

Од овосезонског такмичења у Европи су се већ опростили рукометаши Борац м:тела, од којих је у оквиру ЕХФ купа био бољи Олимпијакос из Атине који је тријумфовао у оба меча. Екипа Вогошће покушаће у недјељу навече да надокнади три гола заостатка (24:27), против литванске Швијесе и избори се у треће коло Челенџ купа, док Грачаница освајањем трећег мјеста у Премијер лиги, своје такмичење у истом купу почиње управо од трећег кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана