Rukometaši Sloge domaćini Mašeki: Evropsko “biti ili ne biti”

Siniša Kotaraš
Rukometaši Sloge domaćini Mašeki: Evropsko “biti ili ne biti”

Doboj - Rukometaši Sloge pokušaće da nadoknade osam golova zaostatka protiv bjeloruske Mašeke u revanš utakmici drugog kola EHF Čelendž kupa koja će biti igrana u subotu od 19 časova u Doboju.

Strateg Dobojlija Danko Panić svjestan je težine izazova za svoju ekipu kao i činjenice da Bjelorusi u meč ulaze mnogo opušteniji, prvenstveno zbog prednosti iz prve utakmice. Ali, se on i njegovi izabranici nadaju da će se nakon utakmice Sloga radovati ukupnom trijumfu i prolasku u narednu rundu.

- Čeka nas teška utakmica, jer treba nadoknaditi veliki zaostatak protiv rivala koji nije ni malo naivan! Loše smo odigrali u Bjelorusiji i potpuno zasluženo izgubili sa tih osam golova razlike. Odigrali smo najlošiju utakmicu još od početka priprema, napravili ogroman broj tehničkih grešaka, a u napadu bili potpuno bezopasni. Ali, nema predaje, vjerujem u svoje momke i mislim da ta razlika nije nedostižna - poručio je Panić.

Ipak, u Doboju su potpuno svjesni da optimizam i puke priče neće donijeti rezultat na parketu pa su osmislili i taktiku za ovaj meč.

- Ako bismo uspjeli da u prvom poluvremenu prepolovimo postojeći zaostatak, onda bi imali čemu da se nadamo do kraja utakmice. Ipak prije svega moramo da ostavimo srce na terenu, drastično smanjimo broj tehničkih grešaka pa da uz pomoć sa tribina i malo sportske sreće u finišu pokušamo da preskočimo tih osam golova - pojasnio je strateg Sloge.

Kada je u pitanju igrački kadar, povrijeđeni pivot Branko Mišanović se u dobroj mjeri oporavio i moći će da odigra bar jedno poluvrijeme, ali probleme prave povrede Borislava Stankovića i Nikole Anđelića koji nisu trenirali cijelu proteklu sedmicu. I sami igrači znaju šta ih očekuje, ali su redom optimisti i vjeruju da uz podršku sa tribina mogu do rezultatskog čuda, a dodatni motiv predstavlja činjenica da su karte za utakmicu odavno rasprodate.

- Mislim da ne možemo dva puta zaredom da ponovimo tako lošu igru kao u Mogiljevu. Nismo imali mnogo informacija o protivniku i do njih smo došli na teži način. Sada ih znamo mnogo bolje i mislim da je naš poraz od osam golova razlike zaista nerealan. Nastojaćemo da se u revanšu pokažemo u pravom svjetlu, nećemo da srljamo, ali ćemo dati sve od sebe pa šta bude - rekao je bek Dobojlija Arsenije Bubić.

Klubovi iz BiH

Od ovosezonskog takmičenja u Evropi su se već oprostili rukometaši Borac m:tela, od kojih je u okviru EHF kupa bio bolji Olimpijakos iz Atine koji je trijumfovao u oba meča. Ekipa Vogošće pokušaće u nedjelju naveče da nadoknadi tri gola zaostatka (24:27), protiv litvanske Švijese i izbori se u treće kolo Čelendž kupa, dok Gračanica osvajanjem trećeg mjesta u Premijer ligi, svoje takmičenje u istom kupu počinje upravo od trećeg kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana