Рукометаши БиХ још чекају новог селектора: Смајлагић најближи, али још далеко

Д. Р.
Рукометаши БиХ још чекају новог селектора: Смајлагић најближи, али још далеко

БАЊАЛУКА - Иако је добар дио медија објавио да је Ирфан Смајлагић нови селектор рукометаша БиХ, ангажовање овог стручњака је још на дугом штапу, сазнаје “Глас Српске”.

Иницијални контакт је успостављен, челни људи Рукометног савеза БиХ разговарали су са стручњаком који је рођен у Бањалуци и који је као играч и тренер имао доста успјеха. Договор је да Смајлагић пошаље план рада и начин на који он види селекцију БиХ, као и могућности да напредује и направи искорак. Уколико све буде како се очекује, двије стране ће тек онда сјести за преговарачки сто и договарати се о условима сарадње.

Као тренер је водио Чаковец, младу селекцију Хрватске, Замет, те селекцију Ирана, а био је и помоћник у стручном штабу репрезентације Хрватске. Водио је сарајевску Босну у њено златно доба, прије мало више од деценију, када су у клубу били први човјек РС БиХ Кенан Магода и нови генерални секретар савеза Тарик Смајовић.

Смајлагићу би у раду помагала три тренера из Премијер лиге БиХ, а сви би били задужени и да прате рад омладинских категорија како би коначно био успостављен систем који дугорочно даје резултате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана