Радник по убрзаном систему почео да склапа тим: Ђурић сада има 16 играча

Душан Репија
Радник по убрзаном систему почео да склапа тим: Ђурић сада има 16 играча

БИЈЕЉИНА - Након што су избјегли најгори сценарио који је био толико близу да је чудо како се није десио, у Раднику су се окренули потписивању уговора са играчима, те убрзаним припремама за наступ у Првој лиги Републике Српске.

Тренер Велибор Ђурић до прије само неколико дана на тренинзима имао је по два, три играча, а сада је ситуација куд и камо боља. Свакодневно ради са 16 играча од којих су неки на проби, а двојица ће већ данас добити уговоре. Ради се о искусним играчима Милошу Јокићу, који је до сада играо за Дрину и Ненаду Срећковићу, момку који је носио дрес Радника у његовом златном периоду када је освојио Куп БиХ и играо на међународној сцени.

- Како је било прије само неколико дана сада је одлично. Немамо много времена да формирамо тим, али шта је ту је. Радићемо у ходу и тражити момке који су без клуба. Свјесни смо да је таквих мало у овом тренутку, али не вриједи нам да кукамо. Настојимо на све начине да попунимо екипу - рекао је Ђурић.

Радник ни у најтежим тренуцима нису напустили Александар Васић и Драган Дошло, од почетка припрема ту је и Ненад Рашевић, а сада су се прикључили Никола Лакић из Борца и Канађанин Брајан који је дошао на позајмицу из Звијезде 09.

- Добро је што смо довели неколико искусних и провјерених играча као и младог Брајана који је већ дужи период у млађим категоријама Звијезде 09. Занимљив је фудбалер, има солидну лијеву ногу. Као што сам рекао, нисмо у ситуацији да много бирамо, мада су ови момци који су дошли појачања и да је стање редовно - нагласио је Ђурић.

Бијељинци су одиграли и први контролни сусрет у којем су савладали Јединство из Броца са 2:1. Голове су постигли Дошло из пенала и млади Николај Милић.

- Стално понављам да је најгоре иза нас и да је најважније да је клуб наставио да живи. Трудимо се колико можемо у оваквом тренутку, немогуће је надокнадити све што смо пропустили, али урадићемо колико можемо како бисмо задржали статус прволигаша и кренули путем опоравка који је за Радник, надам се, већ почео - нагласио је Ђурић.

На терен од трећег кола?

Иако сезона у Првој лиги Српске почиње сутра, Фудбалски савез Републике Српске изашао је у сусрет Раднику и одгодио меч са Фамосом. Бијељинци су тражили одгађање и меча другог кола против Славије, што се није свидјело тренеру “соколова” Бојану Регоју.

- Разумијем и њега и све остале, али исто тако не бих пожелио никоме ситуацију у којој смо се нашли. Чуо сам се са мојим бившим саигрчем и објаснио му да би у овом тренутку било погубно да у седам дана одиграмо три меча. Послије Славије са којом би требало да играмо 13. августа, четири дана касније са Љубићем, а потом бисмо 20. гостовали код Дрине. Такав распоред би за нас био погубан у овом степену физичке припреме - рекао је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана