Првотимац Борца Дејан Мелег опрезан: У Европи више нема аутсајдера

Дарко Пашагић
Првотимац Борца Дејан Мелег опрезан: У Европи више нема аутсајдера

БАЊАЛУКА - Иако многи љубитељи фудбала сматрају да је Борац велики фаворит у двомечу првог кола квалификација за Лигу конференције против Б36 Торшавна, искусни првотимац Бањалучана Дејан Мелег веома је опрезан пред први дуел.

“Црвено-плави” ће у четвртак од 18 часова на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи угостити Фаране, а фудбалер који је прије скоро двије године дошао у редове великана из Платонове истиче да је једна од предности његове екипе у овом тренутку што ће се утакмица играти по високој температури.

- Ових дана су паклене врућине и фудбалери са Фарских острва на то нису навикли. Као наш плус истакао бих и да смо на техничком плану сигурно поткованији од њих. Наш највећи минус у овом тренутку је што, за разлику од њих, немамо такмичарских мечева у ногама, док су они практично на пола првенства - рекао је Мелег.

Нагласио је да током свих 90 минута у Модричи, а потом и преосталих 90 у Торшавну, концентрација мора бити на максималном нивоу.

- Не сме да буде опуштања ни на секунд, јер ћемо сигурно бити кажњени. На европској сцени нема више аутсајдера, као што је било пре десетак година и раније и то никако не смемо да заборавимо - наставио је офанзивни везни “црвено-плавих”.

Иако се меч неће играти у Бањалуци, очекује пун стадион у Модричи.

- Штета што због реконструкције терена не можемо ривала дочекати на Градском стадиону, јер би нам сигурно било много лакше. Међутим, о томе више не вреди причати. Очекујем да ћемо и у Модричи имати велику подршку, поготово што Бањалука није далеко, тако да ће велики број навијача доћи на утакмицу. Сигурно да би нам то пуно значило - истакао је Мелег.

За разлику од већине екипа са Фарских острва, Б36 Торшавн игра доста тврђе, тако да на њиховим мечевима и нема баш пуно голова.

- Они или губе или побеђују са голом разлике. Када они играју, веома често је то 1:0 или 2:1. Зато би било сјајно да у првом мечу не примимо гол, а сигуран сам да ће се њихова мрежа затрести. Верујем да би свака победа била велики капитал пред реванш и надам се да ћемо у томе успети - додао је Мелег.

Промјене у екипи

Екипа Борца је доста промијењена у односу на прошлу сезону, али првотимац Борца Дејан Мелег сматра да се то неће осјетити на терену.

- Сви који буду добили шансу од почетка утакмице имају доста искуства у каријери и убеђен сам да се та неуиграност неће нимало видети. Искористили смо припреме у Словенији на најбољи начин и сусрет са Фаранима најавиће почетак једне одличне сезоне за Борац - додао је Мелег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана