Променада на Градском стадиону од краја прошле сезоне: Потпуни ремонт шампионског тима

Дарко Пашагић
Променада на Градском стадиону од краја прошле сезоне: Потпуни ремонт шампионског тима

БАЊАЛУКА - Откада се Борац на крају прошле сезоне окитио другом титулом првака БиХ, на Градском стадиону започела је променада у којој је у љетном и досадашњем току зимског прелазног рока отишло 19, а дошло 14 фудбалера.

Осам мјесеци након подизања шампионског пехара црвено-плави дрес још носе Бојан Павловић, Ђорђе Милојевић, Александар Субић, Марко Кујунџић, Дино Ћорић, Александар Војновић, Доналд Молс, Дејан Мелег, Јово Лукић, Панајотис Мораитис и Давид Чавић. Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић признаје да су неке ствари могле бити урађене и другачије.

- Није то баш податак којим се можемо похвалити. Извјесно је да смо и ми приликом доласка неких фудбалера донијели погрешне процјене о њиховом квалитету, али је било и оних који једноставно нису успјели да се наметну. Можда смо у овај процес подмлађивања екипе могли кренути још жешће и прошлог љета, али смо тада сматрали да ћемо са оним тимом бити конкурентнији у борби за титулу. Нажалост, играње у Европи узело је данак, али и даље смо у игри за пласман на европску сцену - нагласио је Зељковић.

Клуб су од прошлог љета напустила четири фудбалера који су били окосница шампионске екипе: Алмедин Зиљкић, Стојан Врањеш, Горан Закарић и Марко Јовановић. Први је сидро дигао Зиљкић послије прве утакмице првог кола квалификација за Лигу шампиона против Клужа, када је отишао у Олимпију и то је једини фудбалер од кога су Бањалучани и профитирали. Затим је послије 15 одиграних утакмица и 10 постигнутих голова у јесењем дијелу сезоне Градски стадион напустио капитен Стојан Врањеш који је нови ангажман пронашао у далеком Бангладешу. Током зимске паузе прво је отишао Закарић у Оход из Саудијске Арабије, да би прије неколико дана била споразумно раскинута сарадња и са стаменим штопером Јовановићем.

Када се томе дода да су од краја прошле сезоне клуб још напустили Марко Бртан, Ђорђе Ћосић, Дејан Узелац, Синиша Дујаковић и Елвис Механовић, који су имали запажене роле у шампионској сезони, али и Бобан Георгијев, Бојан Марковић и Милош Боровчанин, онда је јасно да је готово комплетан тим раздужио црвено-плави дрес. Не смије се заборавити да у Борцу више нису ни Дејан Босанчић, Милан Шикањић, Амар Тахрић, појачања која су дошла на почетку ове сезоне Немања Вукмановић и Никола Дујаковић, као и да су на позајмице отишли голман Никола Лакић, те Анто Живковић, који је такође дошао пред почетак текућег шампионата. То значи да је са Градског стадиона отишло чак 19 фудбалера и то баш оних који су можда и били најзаслужнији за освајање друге титуле у историји клуба.

- Једино смо за Зиљкића успјели да наплатимо обештећење, док је са Врањешом споразумно прекинута сарадња. Закарићу је истекао уговор, имао је вољу да остане, али, наравно, нисмо успјели да парирамо много већој понуди из Саудијске Арабије. Са Јовановићем је споразумно прекинута сарадња због његових породичних обавеза. Све су то играчи који су задужили Борац и захвални смо им на свему што су дали клубу - наставио је Зељковић.

Одлазак ових играча требало би да надомјесте Обрен Цвијановић, Лука Цуцин, Тони Јовић, Горан Бркић, Ферхад Ајаз и Љубиша Рељић који су ове зиме дошли на Градски стадион. Ту су још и Милан Вушуровић, Никола Ћетковић, Страхиња Бошњак, Амар Бегић и Енвер Кулашин, који су у Борцу од јула 2021. године, док је са љетошњим појачањима Вукмановићем и Николом Дујаковићем раскинута сарадња, а Живковић је на позајмици у Раднику.

- За нас прелазни рок још није завршен. Још су нам потребни штопер и везни фудбалер, али они сигурно неће бити међу путницима у Анталију. Уколико нађемо адекватна рјешења за ове позиције, они ће се остатку екипе прикључити у Турској. Отпала је могућност да наш члан постане Владимир Брадоњић, јер су челници ПАОК-а рекли да рачунају на њега за други дио сезоне - додао је Зељковић.

Анталија

Фудбалери Борца отпутовали су на други дио припрема у Турску. Клупским аутобусом су отишли за Београд, одакле лете за Истанбул, а потом за Анталију, гдје ће боравити 14 дана и за то вријеме одиграти пет контролних утакмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана