Проблеми обиљежили пут кошаркаша Игокее код Лиможа у Лиги шампиона: Тешком муком до Француске

Милан Зубовић
Проблеми обиљежили пут кошаркаша Игокее код Лиможа у Лиги шампиона: Тешком муком до Француске

ЛАКТАШИ - Пут на гостовање Лиможу у првом колу групне фазе Лиге шампиона кошаркаши Игокее неће памтити по добром.

Екипа из Александровца “заглавила” је на београдском аеродрому због проблема са документацијом потребном за улазак у Француску, тако да је на Сурчину јуче боравила од пет часова ујутро до касно послијеподне, када је коначно отишла за Земљу галских пијетлова. Тиме је пољуљана припрема за дебитантски наступ у ФИБА такмичењу и повратак на евросцену послије седам година. Посљедњи наступ у једном међународном такмичењу Игокеа је имала током сезоне 2013-14, када је наступала у Еврокупу, гдје је уписала три побједе уз седам пораза, а поред ње у групи су још били Асесофт, Лукоил, Каршијака, Хапоел Јерусалим и Химки. Тренер Игокее Драган Бајић био је разочаран због пролонгирања лета и нестрпљивог ишчекивања да буду ријешени неочекивани проблеми који су пореметили рутину пред гостујућу утакмицу.

- Након што је дошло до компликација током пута не знам шта да очекујем од овог меча. Од кретања до доласка протекло је 20 сати и највише времена провели смо по аеродромима. Не знам шта да кажем јер не знам у каквом ћемо стању дочекати ову утакмицу. Покушаћемо без тренинга и одмора да пружимо што бољи отпор квалитетној екипи и очекујем да ћемо одиграти добро, без обзира на све што нас је снашло током пута и покушаћемо приредити изненађење, односно изборити побједу. Лимож долази из јаке лиге, атлетски је веома потентна екипа док Демаркуса Нелсона познајем из периода када је наступао за Црвену звезду. Ипак, битно је да поштујемо договор, играмо нашу игру, будемо одговорни у одбрани, што би био рецепт за успјех - рекао је Бајић.

Његовој екипи биће ово треће везано гостовање након два у АБА лиги и побједа против Крке те Сплита, које су остварене са поеном разлике. То је била добра увертира за предстојећи сусрет са француским представником, а на регионалној сцени Александровчани имају три тријумфа уз само један пораз.

Други меч

Наступ у групној фази Игокеа је изборила са двије побједе на квалификационом турниру у бугарском Ботевграду када је надиграла Клуж и лисабонски Спортинг. Други меч групе Г између Турк Телекома и Хапоел Јерусалима на распореду је од 18.30 часова у Истанбулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана