Премијерлигаш из кањона Врбаса на раскрсници: Крупа размишља о одустајању

Синиша Котараш
Премијерлигаш из кањона Врбаса на раскрсници: Крупа размишља о одустајању

БАЊАЛУКА - Руководство Крупе још није сигурно хоће ли наредне сезоне бити члан елитног разреда фудбала у БиХ или неког нижег ранга, иако су фудбалери на терену изборили опстанак у Премијер лиги.

 

Без проблема је добијена лиценца за наступ идуће сезоне, али предсједник клуба Драшко Илић не жели да завлачи играче обећањима која не може испунити.

- Не желимо да лажемо играче и да им остајемо дужни, па зато тражимо модалитет за попуну буџета. Уколико га не пронађемо, мораћемо потражити алтернативна рјешења. Једно од њих је иступање у нижи ранг. Ипак, надам се да до тога неће доћи - казао је Илић.

Према његовим ријечима, највећи терет финансирања клуба поднио је генерални спонзор “Еко еуро тим”, уз мањи број пријатеља и ситних спонзора. Како сам каже, за пет година играња у Премијер лиги од Владе Републике Српске добили су 4.000 КМ, а од града Бањалуке прошле године 31.000. За ову је планирано да Крупа добије 70.000 КМ.

- За играње Премијер лиге потребно нам је око 100.000 марака, што је огроман износ за један мали клуб попут нашег. Ни у једном моменту не желим да потцијеним то што добијамо од града, али нама тај износ није довољан ни за један мјесец живота. Уосталом, Крупа је, ако не једини, онда један од ријетких клубова у Републици Српској који је све играче послао на одмор са исплаћеном мајском платом. Остало је да фудбалерима исплатимо награду за опстанак, а и то ће бити измирено чим од ФС БиХ добијемо накнаду за такмичење у сезони 2020/21 - нагласио је Илић.

Иако настоје и врло често успијевају да послују са што мањим трошковима, у кањону Врбаса су ипак изложени огромним издацима, управо због тога што настоје да раде искључиво по закону.

- Међу ријетким смо клубовима који не наплаћују чланарине својим млађим категоријама. Како је Крупа на Врбасу мала средина и нема довољно дјечака за све узрасте, приморани смо да их потражимо у околним срединама. Тако сада у нашем омладинском погону тренирају дјечаци из Бањалуке, Кнежева, Мркоњић Града, Кључа, Приједора... Сваки дан их редовно довозимо на тренинг и враћамо назад, и то два пута дневно. За протеклих шест година прешли смо око 500.000 километара и на гориво потрошили око милион марака. Још готово милион је отишао на порезе и доприносе и данас немамо ни фенинга дуга према држави. Томе треба додати и 25.000 КМ, колико се годишње потроши на струју и воду - појаснио је први човјек Крупљана.

Уговори

Играчи су на одмору, прозивка је заказана за 16. јун, до када ће бити познато у ком рангу ће екипа наступити. Уговори су истекли Николи Дујаковићу, Игору Макитану, Тонију Јовићу, Марину Галићу и Мухарему Ћивићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана