Премијер лига БиХ: Борац преко Тузлака до “коте два”

Дејан Марић
Премијер лига БиХ: Борац преко Тузлака до “коте два”

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у осмом колу Премијер лиге БиХ побиједили су Тузла сити са 2:0, те тако преузели друго мјесто елите.

Бањалучани су на тај начин прекинули неугодну серију од три пораза током које су поклекли против Љубића, Сарајева и Рио Авеа.

Утакмица је почела пеналом за госте већ у другом минуту. Одговорност је преузео Војо Убипарип и - промашио. Тачније, “прочитао” га је сјајни Бојан Павловић, који се бацио у своју лијеву страну и одличном интервенцијом спријечио Тузлаке да поведу.

Свега неколико тренутака касније домаћин је имао одличну прилику. Била је то брза акција по лијевом боку, Алмедин Зиљкић је све добро урадио, шутирао и уздрмао пречку.

Мел је потом ушао у мирнију фазу. Ученици Владе Јагодића били су за нијансу бољи тим, међутим, из неколико солидних шанси нису успјели да затресу мрежу па се на одмор отишло са почетних 0:0.

У наставку је виђена иста ситуација на терену. Борац је диктирао темпо и имао више од игре, а тријумф је овјерио у размаку од пет минута. Прво је Владан Даниловић у 73. минуту са двадесетак метара шутирао, лопта је закачила једног играча гостију и одсјела у мрежи. Недуго потом Алмедин Зиљкић је ефектним поготком ставио тачку на и.

“Црвено-плави” у деветој рунди друштва најбољих гостују код Олимпика. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана