Борац и Игокеа руку под руку

Милан Зубовић
Борац и Игокеа руку под руку

БАЊАЛУКА - Представници кошаркашких клубова Борац и Игокеа потписали су четворогодишњи споразум о пословно-техничкој сарадњи.

Eкипа из Александровца вишеструки је шампион и посљедњих година је без премца у БиХ, док се бањалучки тим вратио у Лигу БиХ након седам година, а могућност сарадње најављена је још прије годину дана.

- Мјесецима смо радили на овом уговору који представља личну идеју Павла Ћоровића и моју, али није једина и у наредном периоду биће још тога. Хвала Борцу који је пристао на сарадњу и помоћи ћемо му финансијски, логистички... јер желимо да га приближимо АБА лиги и тако имамо још један клуб из Републике Српске у регионалном такмичењу. Хвала људима из Борца који живе за тај клуб као што ми живимо за Игокеу. Уговор је потписан на четири године и надамо се да ће то бити још дуже, а њиме смо покрили пет такмичења - Другу лигу Републике Српске, Прву лигу Републике Српске, Лигу БиХ и АБА лигу, док се надамо да ће Борац заиграти у Другој АБА лиги. Треба да нагласимо да Борац остаје независан клуб, самосталан у одлучивању, није наша филијала и помажемо им са стране. Није једини којем ћемо помоћи и имаћемо сарадњу са Младости, Леотаром и Братунцем - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик који је један од потписника уговора.

У име бањалучког тима то је учинио директор клуба Тибор Флорјан.

- Комуницирамо годинама уназад и ово је добар потез за Борац којим ћемо бити конкурентнији у Лиги БиХ. Сарадња је већ кренула јер смо добили два играча на позајмицу који ће се код нас развијати јер још нису на нивоу потребном за АБА лигу - рекао је Флорјан.

Спортски директор Игокее Вук Радивојевић навео је да је заједнички циљ оба тима да не дозволе одлазак младих играча.

- Најбитније да подигнемо кошарку у Бањалуци и Републици Српској и младе заинтересујемо да тренирају јер се спорт гаси у региону, што ми не смемо да дозволимо. Циљ нам је да доводимо децу и стварамо играче, а не да одлазе као раније. Ово је само почетак и верујем да ћемо расти - нагласио је Радивојевић.

Тренер Борца Марко Шћекић задовољан је постигнутим договором, док је екипа појачана Николом Танасковићем. Он има 23 године и игра на позицији крилног центра. Наступао је за Партизан, суботички Спартак, земунску Младост, ОКК Београд, док је претходне сезоне играо за Мегу.

- Сарадњом стварамо услове за напредак младих кошаркаша у Бањалуци и Лакташима, односно да не иду у друге средине које су мање од поменутих. Као што је речено, поклопили смо пет лига, што је одличан предуслов за напредак па вјерујем да ће сарадња трајати и дуже од четири године - казао је Шћекић.

Члан управе “црвено-плавих” Аранђел Мишан пожелио је брз опоравак предсједнику клуба Милану Ђајићу који је имао мањи оперативни захват те се нада да ће славити бар једну утакмицу када се буду сусрели у Лиги 6 БиХ. Према ријечима директора омладинских селекција Игокее Павла Ћоровића, циљ је да све буде системски ријешено и да таленти добију прилику за развој.

- Сви покушавамо да напредујемо, али је то тешко ако остајемо у Републици Српској, већ морамо да гледамо регион и Балкан. Сада имамо могућност да правимо тимове за Другу АБА лигу и АБА лигу - рекао је Ћоровић.

Без позива АБА

Шћекић је рекао да још нема званичног позива за наступ у Другој АБА лиги, тако да је неозбиљно да било шта коментарише у вези с тим. На његове ријечи надовезао се Додик.

- Људи из Борца спремни су да прихвате позив ако он стигне, а ако то не буде ове, биће идуће сезоне - рекао је Додик.

Лига БиХ

Игокеа неће играти у првом дијелу Лиге БиХ иако је жребана за то такмичење, а клубови који су инсистирали на наступу Александровчана већ су одустали од својих захтјева.

- Генералном секретару КС БиХ Амеру Чолану истекао је уговор, док Игокеу нико не може да условљава. Имали смо састанке и не бих ништа да причам у овом тренутку јер се све може промијенити врло брзо - казао је Додик.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана