Отворен 2. Међународни карате турнир "Српска опен 2021"

Срна
Отворен 2. Међународни карате турнир "Српска опен 2021"

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас отворен 2. Међународни карате турнир "Српска опен 2021" у катама и у борбама на којем учествује 620 спортиста из Аустрије, Словеније, Србије, Хрватске, Црне Горе, ФБиХ и Републике Српске.

Потпредсједник Балканске карате федерације Синиша Гатарић рекао је новинарима да ова асоцијација даје велики значај оваквим турнирима, јер је намјера да ово такмичење буде међу два или три са нивоа БиХ које ће бити уврштено на међународну листу балканских, европских и свјетских првенстава.

Гатарић је захвалио Бањалуци и Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске који су помогли одржавање овог турнира, те да се промовише оно највредније - спорт и здравље дјеце.

Предсједник Карате савеза Републике Српске Мирољуб Кременовић рекао је новинарима да је ово централни турнир и изрази наду да ће постати традиционалан.

- Поента овог турнира је да уђе у календар европске и свјетске карате федерације и да спортисти који освоје медаље добију и одређене бодове од којих ће имати бенефита у каријери - навео је он.

Кременовић је рекао да је овај турнир прави амбасадор града Бањалуке, Републике Српске и БиХ, те Карате савеза Републике Српске и омладине. Бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић рекао је новинарима да је овај турнир важан за Бањалуку, која жели да ово такмичење постане традиција и да поново буде град спорта.

- Град Бањалука је подржао финансијски одржавање овог турнира и уступањем нашег храма спорта. Тако ће бити и у будуће - истакао је Станивуковић, који је присуствовао отварању ове спортске манифестације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана