“Осице” другу годину заредом играју Европу

Душан Репија
“Осице” другу годину заредом играју Европу

БАЊАЛУКА - Женски рукометни клуб Борац играће другу годину заредом на међународној сцени, јер је руководство клуба послало пријаву за наступ у ЕХФ европском купу.

“Осице” су прошле године први пут осјетиле европске утакмице послије девет година што је била сензација с обзиром на не тако давну 2018. годину када је клуб практично био на ивици амбиса. Нови наступ је потврда да је криза дефинитивно иза трофејног клуба, па се већ полако може говорити о континуитету добрих резултата. Због сплета несрећних околности, много проблема са повредама и оставци тренера Раде Унчанина, Бањалучанке нису успјеле да одбране титулу, али су извадиле визу за наступ у ЕХФ европском купу.

- Када се све сабере и одузме можемо да будемо презадовољни. Било је заиста много пехова и у таквој ситуацији нам је мало недостајало да стигнемо до другог мјеста. За разлику од прошле године нећемо бити носиоци у другом колу, али смо видјели да то ништа не мора да значи пошто смо извукли најјачег могућег ривала Дунајску Стреду. Можда нас срећа мало погледа, а онда бисмо сигурно могли да направимо бар један корак - нагласио је директор клуба Дарко Савић.

Оно што је апсолутно обиљежило сезону јесу резултати млађих категорија. Кадеткиње и јуниорке постале су шампионке БиХ и показале да Борац има свијетлу будућност.

- То је наше највеће благо јер ће све те дјевојке бити носиоци игре врло брзо, неке већ у наредној првенственој трци. Имамо одличну базу, Николу Бијелића који је тренер за будућност и вјерујем да ће посложити екипу на прави начин. Показао је за кратко вријеме откако је преузео први тим сав потенцијал и урадио много како на унапређивању игре, тако и на кохезији у тиму - рекао је Савић.

Млади стручњак наглашава да су односом према обавезама рукометашице саме себе наградиле трофејом Купа Републике Српске, а посебно су му драги успјеси кадеткиња и јуниорки.

- Дјевојке су показале да на њих озбиљно можемо рачунати и да не морамо свако љето тражити кога ћемо да доведемо. Мислим да нећемо имати нових лица у новој сезони нарочито што би Лана Лончар требало да буде спремна у октобру - рекао је Бијелић.

Одлази Стојановићева

Све играчице првог тима остаће и идуће сезоне у Бањалуци, осим Црногорке Анђеле Стојановић која напушта Борац након двије сезоне.

- Имамо младу екипу која може много да напредује. Покушали смо да убрзамо игру у финишу прошле сезоне и вјерујем да ће то изгледати боље када заједнички прођемо припреме - нагласио је Бијелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана