Одбојкаши Борца упозорили на тешку ситуацију: На паркету одлични, каса и даље празна

Синиша Котараш
Одбојкаши Борца упозорили на тешку ситуацију: На паркету одлични, каса и даље празна

БАЊАЛУКА - Одбојкаши бањалучког Борца сезону су завршили у полуфиналу плеј-офа у којем су у обје утакмице поражени од екипе Домаљевца, али је управа клуба тај пласман оцијенила као успјешан.

Међутим, оно што челнике клуба посебно забрињава јесте крајње тешка и неизвјесна финансијска ситуација због које је управо завршена сезона крајњим напорима одиграна до краја. Клуб и даље има дуговања према играчима, а многобројна обећања и даље стоје неиспуњена.

- Генерално, ситуација у клубу је и даље непромијењена, тачније веома тешка. Од момента када смо се посљедњи пут обратили јавности, помогли су нам само предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Министарство породице, омладине и спорта којима захваљујем на подршци. Уз њихову и помоћ пријатеља клуба који нас, срећом, нису напустили успјели смо да са успјехом завршимо сезону - истакао је предсједник клуба Александар Дакић.

Тренер екипе Мишо Марјановић истакао да је екипа, упркос свим проблемима, остварила сјајне резултате.

- Осим испадања на старту такмичења у Купу, и то у моменту када нисмо били комплетни, можемо да будемо презадовољни постигнутим резултатима. На крају првог дијела првенства освојили смо шесто мјесто, потом у плеј-офу елиминисали сарајевску Босну, екипу која је и по именима и по буџету далеко испред нас, а заустављени тек у полуфиналу од Домаљевца. Ако знамо све проблеме са којима смо се сусретали, поготово оне финансијске, као и да смо на полусезони остали без два важна играча, онда заиста морамо да будемо презадовољни. Уз то, и наша јуниорска екипа је изборила пласман на финални турнир за првака РС преко којег желимо да одемо ина завршницу првенства БиХ. Резултати су одлични, а сви се надамо да ће се и финансијска ситуација поправити те да ће надлежни органи знати да цијене и наш рад и постигнуте резултате - поручио је Марјановић и додао да су за останак у врху потребна четири квалитетна појачања.

Један од најбољих играча Борца Марко Кљајић поручио је да је екипа била сложна када је било најпотребније, те да се нада да ће наредна сезона бити много успјешнија.

- Извукли смо сезону без трзавица, само ми знамо како нам је било. Сада се надамо да ће сви ти проблеми бити ријешени како би се могли сконцентрисати на наредну сезону. Очекујемо играчка појачања, а истовремено се надамо како ће ситуација у клубу бити много стабилнија. Ове године смо изборили полуфинале плеј-офа, а наредне желимо да одемо степеник више - истакао је Кљајић.

Град разочарао

Први човјек Борца посебно је нагласио да су сви у клубу посебно разочарани односом градске управе.

- Још 8. марта смо тражили састанак у градској управи, али он до данас није одржан. Мислили смо да је проблем у томе што буџет није био усвојен, али сада видим да то није разлог, јер нам се још нико није јавио. Полако долази и трећи квартал, а клубови још нису добили ни марку за ову годину. Желимо да напредујемо, трошимо заиста минимална средства па и на овај начин позивамо заинтересоване спонзоре. Први циљ нам је, свакако, да затворимо тренутна дуговања - истакао је Александар Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана