Обиљежено 60 година постојања КК Радник

Срна
Обиљежено 60 година постојања КК Радник

БИЈЕЉИНА - Кошаркашки клуб (КК) “Радник” Бијељина обиљежио је данас 60 година постојања свечаном сједницом која је окупила многе бивше чланове, кошаркаше, бројне госте, садашње играче, навијаче - грађане.

Осим свечане сједнице Клуба у Центру за културу “Семберија”, вечерас је отворена и изложба фотографија сложених хронолошким редом најважнијих догађаја од 1961. године до данас, а премијерно је приказан и филм “Плава зона” о стварању “Радника” и његовом развоју.

Предсједник Скупштине клуба Миодраг Стојановић рекао је новинарима да је ово велики дан за многе који су провели одређено вријеме у клубу уз напоменуо да прве генерација сада имају унучад која игра кошарку.

Он је нагласио да је 40 година у кошарци и да је то нераскидиво везано за његово одрастање, живот, васпитање, за његово формирање као личности.

“Вечерашња организација свечаности поводом 60 година постојања, млади људи који су сада ту, синергија која постоји међу њима даје ми вјеру да ће 'Радник' још дуго постојати”, рекао је Стојановић.

Спортски директор КК “Радник” Бијељина Владимир Вуловић рекао је да су ове године пети пут постали шампион Републике Српске и тако се вратили у Премијер лигу, у најелитније такмичење у БиХ.

“Тренутно смо у процесу формирања екипе за све изазове који нас очекују у Премијер лиги, а очекујемо и неколико појачања која ускоро долазе, те сам убијеђен да ћемо бити више него конкурентни у еминентном такмичењу”, истакао је Вуловић.

Према његовим ријечима, “Радник” има све селекције од предпионира до сениорског тима, те је тренутно шест селекција које се такмиче у седам такмичења.

Вуловић је нагласио да млади стварају изузетно добре резултате, додајући да је Клуб реконструисан у претходних неколико година, те се очекује да ће из године у годину све више расти и постизати све значајније резултате.

Предсједник КК “Радник” Младен Петровић поносан је што је на челу оваквог клуба, који свијетли и стоји као бастион и симбол града Бијељина.

“Много труда је уложено ове године за формирање Клуба за Премијер лигу, за обиљежавање овог дана”, навео је Петровић.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић истакао је да “Радник” има највећу традицију у оквиру Кошаркашког савеза Српске и више пута је био првак Српске.

Он је нагласио да је Кошаркашки савез Републике Српске ове године уручио и плакету “Раднику” за изузетан допринос развоју кошарке и за 60 година постојања.

“Мени то значи и мало више, јер сам свој кошаркашки вијек провео у овом клубу, тако да сам ту да помогнем, увијек, за било шта”, рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана