Никша Петровић, средњи бек Борца: Спремни за наше најбоље издање

Душан Репија
Никша Петровић, средњи бек Борца: Спремни за наше најбоље издање

БАЊАЛУКА - Оно што у уторак није за руком пошло рукометашима Слоге покушаће да исправи актуелни шампион Борац у којем дерби првенства против Извиђача (субота, 19) дочекују са оптимизмом.

Утакмице годинама два најконстантнија тима у БиХ увијек су неизвјесне и на једну лопту. Не треба очекивати ништа другачије ни овај пут у Љубушком, а млади организатор игре “црвено-плавих” Никша Петровић нада се да ће заједно са саиграчима исправити грешке из уводна два меча.

- Нисмо били на највишем нивоу ни у Требињу ни против Искре, нарочито у одбрани. Вјерујем да смо научили на грешкама и да ћемо бити много бољи, јер само тада можемо да се надамо добром резултату. Они сигурно имају самопоуздања након што су елиминисали Линци и извукли готово изгубљен меч против Добојлија. Играју до краја као и ми па сам увјерен да ће се имати шта видјети на овој утакмици. Добро смо се спремили и сигуран сам да ће ово бити наше најбоље издање од почетка сезоне - рекао је Петровић.

Осовину оба тима чине изузетно млади играчи, а оно што је занимљиво игру организују играчи слични конституцијом и начином игре.

- Милан Вукшић и ја смо сличан тип играча, ниски смо и незгодни за чуваре. Они имају још доста квалитетних играча, али имамо и ми, иако нам много недостају лидери овог тима Марко Лукић и Лука Кнежевић. Зато је изузетно важно што су се вратили Амар Грачић и Огњен Каламанда - нагласио је Петровић.

Други дерби треће рунде играју Леотар и Слобода, тимови са максималним учинком.

- Изузетно смо задовољни стартом сезоне. Долази нам јако квалитетан тим који је у кругу најужих фаворита за титулу. Ипак, ако будемо на нашем нивоу, вјерујем да ћемо се ми питати у нашој дворани - нагласио је средњи бек Леотара Владимир Станковић.

Дугогодишњи члан добојске Слоге презадовољан је како се снашао на југу Српске.

- Постојала је могућност да каријеру наставим у иностранству, али је дошло до договора са руководством Леотара, које је било максимално коректно. И сами видите да је Леотар из сезоне у сезону све ближи врху па се надам да ћу дати допринос даљем напредовању клуба - нагласио је Станковић.

Низ од два пораза Слога ће покушати да прекине у Завидовићима, док ће Херцеговина покушати да дође до прве побједе пред својом публиком против Горажда.

Парови

У трећем колу Премијер лиге БиХ за рукометаше састају се, субота: Босна (В) - Грачаница (17); од 19 играју: Искра - Какањ, Извиђач - Борац, Вогошћа - Маглај, Криваја - Слога, Коњух - Градачац, Херцеговина - Горажде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана