Никола Ракојевић, за “Глас Српске”: Борцу предност, али Сутјеска није без шанси

Синиша Котараш
Никола Ракојевић, за “Глас Српске”: Борцу предност, али Сутјеска није без шанси

НИКШИЋ - Осим некадашњег ривалства са прволигашких терена тадашње Југославије, Борац и Сутјеску из Никшића веже и једно име - Никола Ракојевић. Искусни стручњак сједио је на клупи Бањалучана у сезони 2003/04, када је Борац играо финале Купа БиХ, док је са Никшићанима у посљедње четири сезоне освојио два првенства, те Куп Црне Горе.

Управо ова два клуба ће 27. августа, како сада ствари стоје, на Градском стадиону у Бањалуци одмјерити снаге у првом колу квалификација за Лигу Европе, па је Ракојевић идеалан саговорник да прокоментарише овај дуел.

- Било је логично да се овако нешто деси и мислим да је због тренутне ситуације добро што се састају клубови из региона. Штета је једино што то није двомеч и што неће бити публике на трибинама, али на то не можемо да утичемо и морамо да се прилагодимо - почео је Ракојевић за “Глас Српске”.

Са Никшићанима је у прошлом првенству освојио друго мјесто, али је због здравствених проблема морао да напусти клупу Сутјеске на којој га је замијенио Драган Радојичић.

- Здравље је сада одлично, али сам жељан правог одмора па сам одлучио да направим малу паузу. Нисам у клубу, али знам да Сутјеска има доста искусну екипу, са фудбалерима који су мирни и не паниче, а довели су и неколико појачања. Међутим, нешто конкретније, док не видим састав у којем ће наступити, заиста не могу да кажем јер не желим да то неко протумачи као моје петљање у Радојичићев посао - категоричан је Ракојевић.

Ипак, открио је како мисли да је Борац благи фаворит највише због чињенице да ће се тај сусрет играти у Бањалуци.

- Свакако да је домаћи терен предност, али се поставља и реално питање колика ако се утакмица игра без публике. А у једној утакмици све је могуће. Мислим да у свему томе Сутјеска није без шанси. Можда је највећа предност Борца у томе што је првенство у БиХ већ почело па су сада нешто уигранији од Сутјеске - појаснио је Ракојевић.

Популарни Пеца открио је и како тренутно баш не познаје снагу Борца, иако отприлике познаје квалитет ривала.

- Играли смо прошлог љета пријатељску утакмицу на Златибору, али видим да су Бањалучани поприлично промијенили тим. Додуше, поједине првотимце познајем, добар сам пријатељ са Владом Јагодићем, али је то ипак све много другачије у односу на колектив - открива искусни стратег.

Тренерску каријеру гради већ тридесетак година и како сам каже, задовољан је урађеним и не жали што се није опробао на западу.

- Нисам разочаран због тога јер ми је породица увијек била на првом мјесту. Зато сам цијелу играчку каријеру провео у Сутјесци, а и као тренер сам радио само у Црној Гори, Србији и БиХ. Резултати су дошли у посљедњем периоду када сам са ОФК Титоградом 2016. године био шампион Црне Горе, потом сам годину касније са Сутјеском освојио Куп, па онда и двије титуле првака. Можда је могло боље и више, али ја се не жалим - поручио је Ракојевић.

Борац увијек у срцу

Иако је на клупи Бањалучана сједио само једну годину, Ракојевић истиче како ће му Борац увијек остати у срцу.

- У Бањалуци и Борцу ми је било заиста лијепо и једино ми остаје жал због пропуштене прилике да освојимо Куп БиХ. Све остало је било на врхунском нивоу без обзира што у првенству и нисмо бриљирали. У контакту сам са доста људи попут Владе Јагодића или Оливера Јандрића за којег ми је жао што није направио каријеру какву је требало да има. Драго ми је и што је Стојан Малбашић, са којим се, такође, понекад чујем сада предсједник. Од осталих, у контакту сам углавном са оним људима са којим сам се тада дружио у слободно вријеме - присјетио се Ракојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана