Награда за младу шампионку у атлетици Ему Ковач

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за дванаестогодишњу шампионку у атлетици Ему Ковач из клуба "Академац" и уручио јој награду од 500 КМ.

"Оно што је Ема Ковач постигла за кратко вријеме сигурно је добра препорука за бављење атлетиком, а Бијељину је представила у најбољем свјетлу широм региона", истакао је Мићић.

Од јула, када је организовање такмичења поново допуштено, Ковачева је донијела одличја са свих шест одржаних такмичења на нивоу Републике Српске и БиХ.

"Такмичила сам се са вршњацима, али и у категорији са три и пет година старијим учесницима, у дисциплинама на 600 и 800 метара, а ускоро учествујем на државном такмичењу у кросу на стази од два километра и надам се титули првака", рекла је млада бијељинска атлетичарка.

Ковачева је шампион Републике Српске у свим дисциплинама у којима се такмичи и проглашена је за најбољу атлетичарку Атлетског Савеза Републике Српске у својој узрасној категорији, што сматра својим највећим успјехом, наводи се у саопштењу Градске управе.

Таленат младе атлетичарке запажен је и у Србији, због чега је позвана да учествује на Кампу најперспективнијих атлетских нада Србије који је одржан на Копаонику од 20. до 27. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана