Марко Максимовић, тренер Борца : Горе није могло, Клуж фаворит

Дарко Пашагић
Марко Максимовић, тренер Борца : Горе није могло, Клуж фаворит

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца нису имали среће приликом жријеба за прво коло квалификација за Лигу шампиона и ривал ће им бити румунски првак Клуж.

Бањалучани нису имали среће, јер су им осим Румуна потенцијални ривали били јерменски Алашкерт, македонска Шкендија и црногорска Будућност. Први сусрет Клужа и Борца биће одигран 6. или 7. јула у Румунији, а реванш је седам дана касније у Бањалуци.

- Могло је пуно боље, а не знам баш да је могло горе. Клуж је клуб који има буџет од 30 милиона евра и годинама је константан у Европи. Али ово је Лига шампиона и знали смо да нећемо бити фаворити, јер нам је коефицијент слаб, нисмо носиоци. Клуж је апсолутни фаворит, али ћемо дати све од себе да се добро представимо и ако се укаже прилика покушамо нешто више. Пријетити Румунима било би стварно неозбиљно - нагласио је шеф стручног штаба Борца Марко Максимовић.

По специјализованом фудбалском сајту “Трансермаркт” тржишна вриједност румунске екипе је 27,55 милиона евра, а Борца 6,4.

- И та чињеница сама по себи све говори. У њиховим редовима је неколико репрезентативаца Румуније, велики број искусних интернационалаца, али не вриједи сада кукати - наставио је Максимовић.

Бањалучани су чекали пуних десет година да поново буду учесници квалификација за Лигу шампиона и сигурно ће им то бити додатни мотив.

- Мотив је једно, а искуство играња у Европи нешто сасвим друго. Иако смо играли прошле године квалификације за Лигу Европе, било је то по једна утакмица и обје смо играли код куће. Сада је ово Европа какву знамо, игра се двомеч у најјачем такмичењу. Међутим, нема предаје. Морамо да напредујемо на свим сегментима у клубу и да Европу схватимо као једно искуство те да се спремамо за оно најважније, а то је првенство. Европа, без обзира на то играли једно, два или три кола ће проћи, а остаје оно од чега живиш, првенство - додао је Максимовић.

Фудбалери Борца уколико прођу прво коло преузели би од Клужа статус носиоца и били повлашћени у другом колу квалификација за Лигу шампиона, за које ће се жријеб одржати данас.

Кулашин

Нови играч Борца је 17-годишњи лијевокрилни везиста Енвер Кулашин, који ће наредне три године бити члан клуба са Градског стадиона. У редове Бањалучана дошао је из омладинаца сарајевског Жељезничара. Млади везиста је поникао у Раднику из Доњег Вакуфа, а наступао је и за екипу Спорт Превента из Бугојна, одакле је као један од најталентованијих играча клуба стигао на “Грбавицу”. Кулашин је члан У19 репрезентације БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана