Марко Јошило, капитен Игокее, задовољан тријумфом, не и игром против Борца: Побједу изборили на карактер и жељу

Милан Зубовић
Марко Јошило, капитен Игокее, задовољан тријумфом, не и игром против Борца: Побједу изборили на карактер и жељу

ЛАКТАШИ - Нову сезону АБА лиге кошаркаши Игокее отворили су побједом против жилаве екипе Борца.

Чачани се нису предавали ниједног момента утакмице коју је ријешио Џејмс Робинсон поенима три секунде прије краја за тријумф 91:89. Екипа тренера Драгана Бајића показала је карактер у посљедњој четвртини, када се дигла из пепела, надокнадила десет поена минуса и уписала трећу побједу против Чачана на исто толико мечева. Капитен Игокее Марко Јошило нагласио је да је љепше кренути побједом него поразом, као што је то био случај прошле сезоне када су доживјели неуспјех од Меге, такође на свом терену, што је била најлошија утакмица Александровчана у цијелој сезони. Тада су добили шамар који их је тргнуо па су послије тога заблистали у правом свјетлу, што би и сада могло да се деси јер је екипа из Чачка указала на неке слабости.

Бајић није био задовољан игром својих изабраника који су примили 89 поена, што није својствено његовој екипи која игра на мали број поена. То је потврдио и капитен екипе.

- Не знам разлог пада у нашој игри и тек треба да анализирамо меч и покушамо унапредити те мањкавости. Не можемо да играмо на овај начин, односно утакмицу на 90 поена, што није печат тренера Бајића који воли мечеве на мањи број поена као и нас који смо ту дуже време. Сада смо победили, али други пут нећемо имати среће у финишу. Напад је био на одличном нивоу и постигли смо 90 поена, али све креће од одбране која против Борца није била на очекиваном нивоу - нагласио је Јошило.

Искуство из прошле сезоне, коју су одиграли у бриљантном стилу, сада се показало као пресудно јер су успјели да славе и поред нешто лошије партије коју су приказали.

- Карактер екипе био је кључ нашег успеха. Победу смо изборили на карактер и жељу те ту нема филозофије. У самој завршници пресудило је наше искуство из прошле сезоне, када смо неколико утакмица добили у драматичној завршници, тако да смо били много мирније главе када се ломио резултат. Иако смо губили са десет поена разлике, веровали смо да можемо до преокрета и победе. Нисмо се препали победе и имали смо мање притиска од чачанске екипе. Стисли смо у одбрани, што нам је отворило контранападе из којих су дошли неки лаки поени. Да је Борац победио, не би било незаслужено - нагласио је Јошило.

Према његовим ријечима, проблеми су настали када је попустила концентрација у одбрани током другог и трећег периода.

- Прву и последњу четвртину одиграли смо добро, другу и трећу веома лоше. Чини ми се да смо грешили у томе што нисмо обезбедили предност и сломили противника када смо га увели у наш ритам те смо му дозволили да се разигра. Наш циљ је јасан и требало би да што је дуже могуће задржимо ритам игре - рекао је Јошило.

Времена за одмор неће имати превише јер већ у петак слиједи прво гостовање у АБА лиги, док идуће седмице почиње и Лига шампиона.

- Победа представља велики подстицај пред нова искушења. Већ у петак играмо са ФМП-ом у Железнику, затим нас чекају мечеви са ПАОК-ом и Црвеном звездом. Ово је већ у архиви и идемо даље. Мислимо на наредни меч - изјавио је Јошило.

Резултати првог кола: Морнар - Цибона 77:87, Црвена звезда - Сплит 97:61, Цедевита Олимпија - Крка 88:56, Мега - Студентски центар 101:68. Будућност - ФМП (играно синоћ), Задар - Партизан (данас, 18 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана