Лијеви бек Арсеније Бубић продужио уговор са Слогом: Амбиције и Келентрић одлуку учинили лаком

Душан Репија
Лијеви бек Арсеније Бубић продужио уговор са Слогом: Амбиције и Келентрић одлуку учинили лаком

ДОБОЈ - Један од најбољих рукометаша Слоге из прошле сезоне Арсеније Бубић продужио је уговор и за наредну сезону, чиме су Добојлије још једном потврдили највише амбиције у предстојећем првенству.

Млади лијеви бек у потпуности је искористио шансу коју је добио послије неколико година углавном сједења на клупи у Борцу па је није било дилеме да ли заслужује нови уговор. Иако још није окупио екипу, нови тренер Марио Келентрић на основу издања из минулог првенства процијенио је да му је Бубић неопходан па је Которварошанин лако преломио да остане.

- Неколико фактора је пресудило. Први је што је клуб испоштовао све обећано када сам долазио, добио сам шансу и надам се да сам је искористио. Високе амбиције у новој сезони и моја улога у тиму такође су пресудили, а свакако је утицао и долазак Келентрића. Човјек је био шампион свијета, радио је са најбољим играчима и тренерима и годинама био дио успјешних система као што су Загреб и репрезентација Хрватске... Једва чекам да почнемо да радимо, јер вјерујем да можемо заиста много - рекао је Бубић.

Продужетком сарадње са најбољим играчима, доласком Руса Артјома Јуњина и повратком голмана Пеђе Дејановића, Владана Ђурђевића и Срђана Гаврића Слога је уз Вогошћу урадила далеко највећи посао у паузи између два првенства.

- Мислим да већ сада имамо екипу за велике домете. Прошле сезоне смо реално били много слабији, а опет смо имали добре резултате и да смо имали више искуства да ријешимо бар двије, три утакмице у своју корист од чак седам ремија, ситуација би била још боља. Не желим ништа да прогнозирам, али вјерујем да ћемо играти запажену улогу када је у питању борба за сам врх табеле. Лично, срећан сам због останка у екипи која има високе амбиције, желим да побјеђујем и да тријумфима дам што већи допринос - рекао је Бубић.

Први састанак са новим тренером заказан је за 27. јул, али су сви играчи одавно у комуникацији са хрватским стручњаком.

- Добили смо план рада до почетка припрема и то ми је још један показатељ да ће сарадња са тренером бити на највишем нивоу. До танчина је испланирао наш сваки индивидуални тренинг како бисмо што спремнији дошли на припреме. Пауза је прилично дуга и необична, па је врло важно да се не запустимо и дођемо “затегнути” - закључио је бивши млади репрезентативац Србије.

Крило и пивот

Добојлије су на вријеме скоцкали тим, а да би заокружили причу потребно им је још једно лијево крило. Помињао се чак и долазак бившег репрезентативца Србије Добривоја Марковића, а сада се појавила могућност да у клубу остане Никола Кнежевић. Келентрићева жеља је и долазак искусног пивота, а уколико се то деси нема сумње да ће Слога имати врло јак и избалансиран тим, сјајно покривен на свим позицијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана