Леотар планира подмлађивање

Милан Зубовић
Леотар планира подмлађивање

ТРЕБИЊЕ - Руководство Леотара планира да идуће сезоне подмлади екипу и са њом поново покуша изборити наступ у Лиги шест за првака БиХ у којој су наступали прошле сезоне.

Иза требињског клуба је најуспјешнија сезона у историји. Заузели су четврто мјесто у Лиги за првака са четири побједе и шест пораза док су у лигашком дијелу такмичења такође заузели исту позицију на табели са скором 16-6, а уједно стигли су до финала Купа Републике Српске. Леотар је имао најстарију екипу у Лиги па управа сада жели да направи заокрет и шансу пружи играчима из свог погона.

- Размишљамо о подмлађивању тима након једне од најбољих сезона у историји. Нећемо направити радикалне резове и дефинитивно ће остати неколико искуснијих кошаркаша који ће бити носиоци игре и младе снаге полако ће уводити у систем рада односно на неки начин бити њихови ментори. Посебно нас радује што ће и тренер Марко Ичелић остати на клупи јер је направио одличан посао са екипом прошле сезоне и вјерујемо да ће “избрусити” таленте којих има много у Требињу и околини. Планирамо да првом тиму прикључимо пет или шест јуниора те да будемо конкурентни осталим тимовима. Резултат није императив наредне сезоне или чак двије већ стварање језгра за изазове у будућности - изјавио је предсједник Управног одбора Миодраг Батинић.

Још није познато ко ће остати из прошлосезонске екипе док ни буџет није прецизно дефинисан. За сада екипу је једино напустио Марко Раичевић након што је пола деценије провео у клубу и постао први “страни” капитен те скупио више од 200 наступа.

- Тренутно смо у разговорима са играчима, спонзорима, представницима власти... и све ћемо дефинисати до 15. августа. Тешко је правити пројекције буџета када је криза, али нас радује да нисмо остали никоме ништа дужни из прошле сезоне тако да је много лакше радити. Планирамо да 15. августа кренемо са индивидуалним и кондиционим радом те да до 1. септембра тим буде комплетиран и спреман припреме - нагласио је Батинић.

Ништа од АБА 2

Леотар је заузео четврто мјесто на табели Лиге шест за првака БиХ и према неким тумачењима правила требало је да идуће јесени дебитује у Другој АБА лиги. Ипак, од тога неће бити ништа јер према пропозицијама прва два клуба по пласману иду у Другу АБА лигу (Широки, Спарс), а трећи добија позивницу руководства регионалног такмичења, а то је у овом случају припало Борцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана