Крстан Бунић, голман Звијезде 09: Предност “рудара” није недостижна

Дарко Пашагић
Крстан Бунић, голман Звијезде 09: Предност “рудара” није недостижна

БИЈЕЉИНА - Млади голман Звијезде 09 Крстан Бунић (20) очекује да у другом дијелу сезоне његов тим може да се упусти у битку за прво мјесто са Рудар Приједором и освоји титулу, којом би обезбиједио повратак међу премијерлигаше.

Послије јесењег дијела шампионата “рудари” имају четири бода предности у односу на екипу из етно-села Станишићи и међу ова два клуба треба тражити новог члана елите БиХ.

- Било је код нас неколико промјена у играчком кадру током зимске паузе и вјерујем да са овим појачањима, али и уз веома квалитетне припреме које приводимо крају, можемо до првог мјеста - нагласио је Бунић.

Овај чувар мреже у првом дијелу сезоне није баш добијао пуно прилика, али кад год их је добио, посао је одлично одрадио. Био је јунак сусрета осмине финала Купа БиХ против Рудар Приједора на гостовању, када је са два одбрањена пенала одвео Звијезду 09 међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу.

- Имам одличну сарадњу са Милуном Аврамовићем, који је јесенас чешће добијао прилику да стане на гол. Обојица смо вриједно радили током зимских припрема и на стручном штабу, са тренером Младеном Обреновићем на челу, је да одлучи ко ће у наставку бити узданица на голу. Надам се да ћу имати више прилика него до сада да покажем шта знам - наставио је Бунић.

Уговор са прволигашем Српске има до 30. јуна ове године, али за сада не размишља о томе.

- Стварно ми је лијепо у Звијезди 09, тако да уопште не мислим шта ће се десити на љето. Овдје у етно-селу Станишићи сви смо као једна велика породица, а посебно бих похвалио предсједника клуба Бориса Станишића, који се труди да све буде на свом мјесту. А стварно имамо фантастичне услове за рад, од свлачионица, теретане, до сјајних терена. Због свега тога Звијезда 09 заслужује да игра у премијерлигашком рангу - рекао је Бунић.

На посљедњем контролном сусрету у Дервенти против Текстилца, који је Звијезда 09 добила са 1:0, пружена му је прилика од почетка сусрета, али је замијењен већ у 15. минуту.

- Послије судара са противничким играчем зарадио сам ударац у мишић и не тренирам неколико дана. Већ сам радио љекарске претраге, још чекам налазе, али сам сигуран да ће све бити у реду и да ћу се од прве утакмице у наставку сезоне ставити на располагање стручном штабу.

Борац и Рад

Крстан Бунић фудбалску каријеру је почео у бањалучком Борцу, одакле је као јуниор прешао у Рад. За Београђане је наступао три године у Омладинској лиги Србије и био незамјенљива “јединица” на голу “грађевинара”. Прошлог љета је потписао први професионални уговор и постао члан Звијезде 09.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана