Кошаркашки клуб са истока Српске и даље у проблемима: Братунац ни на небу ни на земљи

Милан Зубовић
Кошаркашки клуб са истока Српске и даље у проблемима: Братунац ни на небу ни на земљи

БРАТУНАЦ - Стање у Кошаркашком клубу Братунац није се много поправило од краја такмичења у прошлој сезони, када је најављено одустајање од наступа у Лиги БиХ и селидба у Прву Лигу Републике Српске.

Ипак, одлука у којем ће рангу наступати још није донесена јер није одржана сједница Скупштине клуба, која је требало да буде до краја јула, а по новом прелиминарном договору планирано је да се чланови окупе до средине августа. Такође, велики проблеми настали су након што је преминуо предсједник клуба Срђан Шаренац.

- Не знамо још ништа. Скупштина клуба требало би да буде одржана за неких 15 дана и на њој ћемо одлучити о даљој судбини, односно у којем рангу такмичења ћемо наступати, Лиги БиХ или Првој лиги Републике Српске. Са играчима смо постигли договор и уз помоћ општине исплатили једну од двије плате које су касниле, док су нам кошаркаши изашли у сусрет и одрекли се једне - истакао је спортски директор екипе Дане Драгичевић.

Ни сам не зна да ли ће остати у клубу и све ће зависити управо од поменуте скупштине, а до тада би требало да буде одржан састанак са начелником општине Братунац Срђаном Ранкићем.

- Јасно је да каснимо са Скупштином, а самим тим и са свим осталим стварима. Очекује ме састанак са начелником општине, који је тренутно на одмору, па ћемо видјети на шта можемо рачунати у наредном периоду. То ћу и представити члановима Скупштине, па ћемо одлучити у којем ћемо правцу ићи даље. Начелник нам је још раније сугерисао да пара нема за Лигу БиХ и из буџета општине добићемо 50.000 марака, што је мало и за Прву лигу Српске, мада имамо неких наговјештаја да ћемо наћи неколико спонзора који би нам помогли, иако је јасно да ћемо са доста подмлађеним тимом кренути у нову сезону и посветити се развоју младих играча из нашег мјеста и околине - истакао је Драгичевић.

Према његовим ријечима, додатне проблеме прави и непознат систем такмичења идуће сезоне у Лиги БиХ.

- И када бисмо се неким чудом нашли у Лиги БиХ, у овом тренутку једноставно не знамо шта да радимо даље и како да формирамо екипу. Не знамо да ли ће бити игран само лигашки дио такмичења, да ли ће бити плеј-аута, односно када сезона завршава... па не знамо на који временски период потписивати уговоре са играчима. Ако буде плеј-аут, онда би требало да штедимо четири-пет мјесеци па да доведемо два појачања за завршни дио сезоне. То нам ствара много проблема у организацији јер су нам и са те стране руке везане. Ипак, све ово зависи од одлука на Скупштини клуба - нагласио је Драгичевић.

Тренер Радић

Током три сезоне у Лиги БиХ екипу је са клупе водио Огњен Радић, чији је статус такође непознат.

- Огњен је ту и рекао ми је да ће остати у клубу ако останем и ја. Није он гледао финансије у протеклом периоду, већ да направи добар резултат са екипом. Мало се двоуми о останку, јер ако будемо играли у Првој лиги Српске, био би то неки његов корак назад у каријери, мада није искључено да остане и у том случају - казао је Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана