Кошаркашица Орлова Драгана Свитлица: Радује ме тимски дух 

Милан Зубовић
Кошаркашица Орлова Драгана Свитлица: Радује ме тимски дух 

Бањалука - Тренер кошаркашица Орлова Драгана Свитлица била је презадовољна освајањем првог мјеста на Четвртом меморијалном турниру “Ацо-Прле-Миленко”, којем је њена екипа била домаћин.

Бањалучанке су прво побиједиле тузланско Јединство резултатом 105:76, да би у финалу биле боље од 021 Новог Сада са 63:59.

Треће мјесто припало је Марибору, који је био бољи од Јединства са 79:54. За најкориснију играчицу турнира изабрана је Тамара Рајић из побједничке екипе.

- Презадовољна сам освојеним првим мјестом на турниру који смо организовали. Прва утакмица била је неочекивано лака, па су шансу добиле свих 12 играчица, да би њих десет имале подједнаку минутажу. Други меч био је много јачи, баш како смо очекивале. Наша добра игра у транзицији, јер смо успјеле да претрчимо противнице, као и веома јака одбрана, трасирале су пут ка побједи. Посебно ме радује тимски дух јер смо имале и неколико лоших минута које смо заједничке успјеле да превазиђемо. Ритам дуела био је веома јак и поносна сам на екипу - истакла је Свитлица.

За Орлове је дебитовала Американка Миа Морисон, која је одиграла обје утакмице и показала да ће бити добро појачање, али и да је пред њом још много тренинга на којима треба поближе да се упозна са остатком тима.

- Турнир нам је био одлична провјера и напредак екипе је евидентан у односу на прву контролну утакмицу. Сљедећи тест имамо већ у сриједу против Пожеге и након тога окрећемо се првом колу ЊАБА лиге, у којем 2. октобра гостујемо Партизану - додала је Свитлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана