Кошаркаши Игокее још један испит полажу на страни: У Сплит по нови брејк

Дејан Марић
Кошаркаши Игокее још један испит полажу на страни: У Сплит по нови брејк

СПЛИТ - Крка је успјешно архивирана, на реду је Сплит, а епилог би требало да буде исти.

Томе се, барем, надају кошаркаши Игокее, који у суботу од 19 часова гостују код Далматинаца, у утакмици четвртог кола регионалне АБА лиге.

Александровчани су “споро” ушли у сезону, отворивши је убједљивим домаћим поразом од Меге. Тренер Драган Бајић тада је одговорност преузео на себе, поручивши да је тим платио цех путовања у Бугарску, на квалификациони турнир за Лигу шампиона, који је тријумфално одрађен.

И уистину, након што су кошаркаши “напунили батерије”, прво су лако изашли на крај са Приморском, а потом су на гостовању код Крке “ишчупали” вриједан тријумф. Сада “игоси” желе да направе још један брејк на страни.

- Очекује нас тешка утакмица. Сплит је добра екипа која игра одлично на домаћем терену, а то је показала и против ФМП-а. У меч морамо да уђемо са великом енергијом и максималном концентрацијом како бисмо на крају славили - јасан је центар Никола Јовановић.

Да је Сплит све само не лаган ривал упозорио је и кормилар Драган Бајић, поготово јер противник много боље игра на свом терену.

- Послије утакмице са Крком, у којој смо остварили важну побједу, директно смо отпутовали за Сплит. Ривал гледа своју шансу на домаћем терену да добије што више утакмица, па ће тако и против нас покушати да слави. Тим је доста добро посложен и без сумње има квалитет. То је потврдио и побједом над неугодном екипом ФМП-а, док је у Љубљани двадесетак минута био равноправан противник Цедевита Олимпији. Јасан је то показатељ да Сплит заслужује респект и зато ми у утакмицу морамо да уђемо максимално озбиљно - упозорио је Бајић.

Кормилар Игокее умор је означио као један од кључних проблема његовог састава. Александровчани се након тријумфа у Новом Месту нису враћали кући, него су се “спустили” до Сплита, у путовању које је трајало шест сати.

- Покушао сам да свој тим колико-толико одморим од утакмице с Крком и од напорног пута. Битно је да што одморнији уђемо у утакмицу. Када смо кренули на овај пут, рекао сам да желим и да ћемо покушати да се кући вратимо са двије побједе - оптимиста је Бајић.

Четврта рунда

У четвртој рунди АБА лиге састају се, субота: Сплит - Игокеа (19 часова), недјеља: Мега - Црвена звезда (12), Будућност - ФМП (17), Партизан - Цедевита Олимпија (18.45), понедјељак: Приморска - Задар (18), Крка - Цибона (21), одгођен је меч Борац - Морнар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана