Kондић: За наступ Борца на међународној сцени неопходна финансијска подршка институција

ГС
Kондић: За наступ Борца на међународној сцени неопходна финансијска подршка институција

БАЊА ЛУКА - Освајањем титуле шампиона, РК Борац м:тел поново је стекао прилику да представља БиХ у европским такмичењима, али и у регионалној СЕХА лиги.

Али учешће у европским и регионалним такмичењима је доведено у питање због финансијске ситуације у којој се нашао клуб, наводи Саша Кондић, предсједник клуба.

“Да бисмо одредили смјернице дјеловања за наредну сезону, конкретно, да ли ћемо представљати наш град, Републику Српску и БиХ на међународној сцени, потребно је да се надлежне институције, Град Бањалука, Влада и Кабинет Предсједника Републике Српске, Савјет министара БиХ, огласе и дефинишу мјере финасијске подршке” рекао је Кондић.

Према његовим ријечима, тренутно, Град Бања Лука дугује уплате за други и трећи квартал. Када би то било регулисано, РК Борац би исплатио заостале плате играчима.

“ Такође, још увијек чекамо договорену подршку српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, са којим су чланови Управе крајем маја разговарали управо на тему подршке за учешће у СЕХА лиги” прецизира Кондић.

Он додаје да је рјешење за проблем клуба, али и домаћег спорта уопште, системска подршка надлежних институција са јасно прецизираним мјерама.

“ Нажалост, дошли смо у ситуацију у којој више не можемо чекати, већ су нам рјешења потребна у најкраћем могућем року. Уколико подршка изостане, РК Борац м:тел неће бити у ситуацији да заузме мјесто у међународним такмичењима, које је својим резултатима заслужио” закључује Кондић.

(Бањалука.нет)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана