Карате клуб Кастел најмлађи борилачки колектив у Бањалуци: Здраво одрастање важније од медаља

Душан Репија
Карате клуб Кастел најмлађи борилачки колектив у Бањалуци: Здраво одрастање важније од медаља

БАЊАЛУКА - Карате клуб Кастел најмлађи је карате клуб у Бањалуци, али је за свега десетак мјесеци постојања направио доста тога. Осим полагања за појасеве, стигле су и прве медаље, а што је можда најважније, одржан је први мини карате камп.

Идеја искусних тренера запослених у клубу Далибора Благојевића, Милана Тркуље и Бошка Латиновића јесте да поред приближавања малишанима ове древне вјештине учине све како би чланови клуба имали здраво дјетињство. Због тога је дружење подједнако важно као и тренинзи, а стални раст броја полазника говори да су на добром путу.

- За сада имамо стотињак чланова, а тренажне процесе обављамо на двије локације - Лауш и Обилићево - Центар. Битно је нагласити да са такмичарима и рекреативцима раде лиценцирани тренери и испитивачи, освајачи европских и свјетских медаља, као и тренери који су проглашавани за најбоље спортисте Републике Српске - рекао је Латиновић.

Мисија окупљања чланова успјешно је завршена, иако су врата свим заинтересованим увијек отворена. Посебно током љетног периода, осим каратеа, акценат ће бити на организовању излета и вјежбања у природи. Тако је већ организован први мини карате камп на локацији Великог врела у општини Дринић. Прелијепа природа, чист ваздух, тишина и мир у четинарској шуми окружење је какво малишани немају прилику често да виде.

- Поред карате тренинга имали су прилику да се упознају са неким традиционалним дисциплинама попут навлачења конопца, бацања камена с рамена... Имали су прилику да виде демонстрацију и приказ подизања шатора, паљења логорске ватре, припрему и спремање котлића, а такмичили су се и у мини фудбалу. Нема ништа љепше него када видите насмијану и срећну дјецу која послије свих активности у повратку заспе у аутобусу - казао је Благојевић.

Малишани ће ускоро на заслужени одмор, који неће бити превише дуг, јер већ од августа крећу у нове радне побједе.

Прва одличја

Чланови Кастела минулог викенда освојили су прве медаље на републичком нивоу.

- Наступили смо са 12 такмичара и освојили осам медаља, од којих пет златних и три бронзане. До најсјајнијих медаља стигли су Милица Понорац, Николина Јовановић, Давид Грујић, Владан Гарић и Петар Грмуша, док су бронзе освојили Сара Сараџић, Милош Ђукић и Данило Лолић. Претходно смо са доста успјеха наступили на регионалном првенству за дјецу, гдје смо заузели четврто мјесто у конкуренцији 17 клубова - рекао је Латиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана