Karate klub Kastel najmlađi borilački kolektiv u Banjaluci: Zdravo odrastanje važnije od medalja

Dušan Repija
Karate klub Kastel najmlađi borilački kolektiv u Banjaluci: Zdravo odrastanje važnije od medalja

BANjALUKA - Karate klub Kastel najmlađi je karate klub u Banjaluci, ali je za svega desetak mjeseci postojanja napravio dosta toga. Osim polaganja za pojaseve, stigle su i prve medalje, a što je možda najvažnije, održan je prvi mini karate kamp.

Ideja iskusnih trenera zaposlenih u klubu Dalibora Blagojevića, Milana Trkulje i Boška Latinovića jeste da pored približavanja mališanima ove drevne vještine učine sve kako bi članovi kluba imali zdravo djetinjstvo. Zbog toga je druženje podjednako važno kao i treninzi, a stalni rast broja polaznika govori da su na dobrom putu.

- Za sada imamo stotinjak članova, a trenažne procese obavljamo na dvije lokacije - Lauš i Obilićevo - Centar. Bitno je naglasiti da sa takmičarima i rekreativcima rade licencirani treneri i ispitivači, osvajači evropskih i svjetskih medalja, kao i treneri koji su proglašavani za najbolje sportiste Republike Srpske - rekao je Latinović.

Misija okupljanja članova uspješno je završena, iako su vrata svim zainteresovanim uvijek otvorena. Posebno tokom ljetnog perioda, osim karatea, akcenat će biti na organizovanju izleta i vježbanja u prirodi. Tako je već organizovan prvi mini karate kamp na lokaciji Velikog vrela u opštini Drinić. Prelijepa priroda, čist vazduh, tišina i mir u četinarskoj šumi okruženje je kakvo mališani nemaju priliku često da vide.

- Pored karate treninga imali su priliku da se upoznaju sa nekim tradicionalnim disciplinama poput navlačenja konopca, bacanja kamena s ramena... Imali su priliku da vide demonstraciju i prikaz podizanja šatora, paljenja logorske vatre, pripremu i spremanje kotlića, a takmičili su se i u mini fudbalu. Nema ništa ljepše nego kada vidite nasmijanu i srećnu djecu koja poslije svih aktivnosti u povratku zaspe u autobusu - kazao je Blagojević.

Mališani će uskoro na zasluženi odmor, koji neće biti previše dug, jer već od avgusta kreću u nove radne pobjede.

Prva odličja

Članovi Kastela minulog vikenda osvojili su prve medalje na republičkom nivou.

- Nastupili smo sa 12 takmičara i osvojili osam medalja, od kojih pet zlatnih i tri bronzane. Do najsjajnijih medalja stigli su Milica Ponorac, Nikolina Jovanović, David Grujić, Vladan Garić i Petar Grmuša, dok su bronze osvojili Sara Saradžić, Miloš Đukić i Danilo Lolić. Prethodno smo sa dosta uspjeha nastupili na regionalnom prvenstvu za djecu, gdje smo zauzeli četvrto mjesto u konkurenciji 17 klubova - rekao je Latinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana