Истрага због ватромета код хотела у Мостару у којем су били играчи Борца

ГС
Истрага због ватромета код хотела у Мостару у којем су били играчи Борца

МОСТАР - Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) потврдило је да је покренута истрага о ватромету током полицијског часа у ноћи између 29. на 30. Априла, као и интерна контрола због полицијског пропуста, јавио је портал „Бљесак.инфо“.

У Вуковарској улици у Мостару неко је ватрометом, пиротехником и бакљама, у близини хотела гдје су одсјели фудбалери Борца из Бањалуке, уочи утакмице с Вележом, наводно настојао да омета сан бањалучких играча.

Полиција је раније објавила да нико није пријавио овај изгред који се догодио у вријеме полицијског сата па се јавност запитала како је могуће да полицијски службеници нису видјели ватромет нити извршиоце.

-Надлежне службе у Управи полиција МУП-а ХНК урадиће све радње и провјере које налаже закон да би се утврдили могући пропусти односно покривање и заташкавање поменутог догађаја. Ако се утврди несавјесно и непрофесионално обављање полицијских задатака код појединих полицијских службеника, биће санкционисани у складу са законским поступцима - речено је раније из МУП-а ХНК.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана