Игокеа побједом завршила наступ у Лиги шампиона: Мисли окренуте само ка Јадрану

Милан Зубовић
Игокеа побједом завршила наступ у Лиги шампиона: Мисли окренуте само ка Јадрану

ЛАКТАШИ - Феноменалне партије у Лиги шампиона као и побједу на опроштају од топ 16 фазе кошаркаши Игокее неће стићи да прославе јер их чекају најтеже битке у завршници АБА лиге гдје се боре за мјесто у плеј-офу.

Изабраници тренера Драгана Бајића уписали су трећи тријумф групи Ј топ 16 фазе, али њиме нису прошли даље као што је то био случај у првој фази такмичења када су са истим бројем побједа изборили даљи пласман. Четвртфинале и Фајнал ејт остаће сан за Александровчане, али они су већ одиграли сезону из снова на европској сцени. Завјесу на дебитантски наступ у елитном ФИБА такмичењу спустили су побједом на свом терену против ВЕФ Риге резултатом 64:58. Летонски тим надигран је по други пут што је била осма побједа Игокее у овом такмичењу ако се рачунају и двије утакмице квалификација што значи да су сезону завршили са позитивним скором. Ипак, најбитније битке тек је очекују. Прва наредна утакмица је у недјељу од 17 сати против Црвене звезде у Београду, затим слиједи одгођени сусрет шестог кола против Будућности у Подгорици (14. април) док ће у посљедњем колу на свом терену одмјерити снаге са Морнаром.

- Видим да су већ почеле калкулације да смо близу плеј-офа АБА лиге, али сматрам да нисмо јер има још много да се игра. Гледамо наредну утакмицу и покушаћемо да извучемо што више побједа да бисмо остали међу четири најбоља тима. Наши проблеми леже у чињеници да нам је утакмица са Ригом била пета у десет дана током којих смо имали тешка путовања до Задра, Загреба, Бургоса... Моји момци су уложили надљудски напор, уписали четири побједе уз један пораз на чему им честитам. Покушаћемо да се што боље опоравимо и завршницу такмичења што боље приведемо крају - изјавио је Бајић.

Успјех клуба из малог Александровца односно Лакташа сигурно ће имати велики одјек међу славнијим и богатијим европским тимовима.

- Надам се да смо играма освјетлали образ у овом такмичењу, показали да му припадамо и надам се да ћемо идуће сезоне поново бити конкурентни. Поносан сам на Игокеу која се издигла за још једну степеницу и клуб је организационо напредовао до високог нивоа тако да ћемо дати све од себе да у наредном периоду још растемо - нагласио је Бајић.

Подсјетио је на пут којег су прешли од средине септембра до почетка априла током којих су побиједили Клуж, Спортинг, Лимож, Хапоел, Турк Телеком, ВЕФ Ригу и Сан Пабло Бургос.

- Добро знамо како смо кренули из Бугарске гдје смо играли квалификације тако да сам тражио од играча да такмичење завршимо побједом против Риге. Направили смо огроман резултат поготово када узмемо у обзир све проблеме које смо имали да се квалификујемо у групну фазу. За противнике у првој фази имали смо велика европска имена која смо успјели да побиједимо и пласирамо се у топ 16 гдје смо добили два јако квалитетна шпанска тима. Нисам се предавао, био сам пун самопоуздања јер имам сјане момке у екипи са којима се никога не плашим. Показали смо да са свима можемо играти и до посљедњег момента уливао сам им вјеру да можемо до топ осам. Нисмо успјели, али смо поносни на остварено јер смо играли против тимова чији су буџети далеко већи и једини смо клуб који је из квалификација стигао до топ 16 фазе што је одличан резултат - нагласио је Бајић.

Кроз такмичење у Лиги шампиона плејмејкер Дарко Талић направио је индивидуални искорак, а сусрет са ВЕФ Ригом завршио је са 11 поена.

- Оба тима жељела су побједом завршити такмичење, али смо били бољи од почетка и заслужили смо побједу. Поносан сам на све у клубу, од челника до играча, јер смо урадили веома озбиљан посао ове сезоне и идуће ћемо бити још бољи - рекао је Талић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана