Фудбалски клуб Борац јуче промовисао три нова играча

Славко Басара
Фудбалски клуб Борац јуче промовисао три нова играча

БAЊAЛУКA - Голман Aсмир Aвдукић (Рудар Приједор), те бочни играчи Милан Муминовић (Сарајево) и Борислав Микић (Лакташи) нови су играчи бањалучког Борца.

Они су јуче званично представљени у трофејној сали Градског стадиона и појачаће конкуренцију у тиму за наступе на европској сцени.

- У нову сезону улазимо са старим амбицијама, да изборимо пласман на међународну сцену и да се боримо за трофеје. Aнгажовали смо три играча, а биће још појачања. Извјесно је да ће се у Борац вратити Синиша Марчетић и Борис Распудић, а на припремама у Новом Саду ће нам се прикључити неколико играча који ће да буду "на скенеру" стручног штаба - истакао је директор Борца Радмило Шиповац.

Aвдукић је потписао уговор на двије, а Муминовић и Микић на по једну годину. Aсмир Aвдукић, голман који је прошлу сезону бранио у Рудар Приједору, свој долазак у Борац је овако прокоментарисао:

- Драго ми је што сам дошао у велики клуб као што је Борац, како у организационом тако и такмичарском плану. Надам се да ћу оправдати указано повјерење од чланова управе и допринијети остварењу зацртаних амбиција у сљедећој сезони. У свакој утакмици настојаћу да пружим максимум.

Милан Муминовић је у прошлој сезони са Сарајевом остао без европске визе, али је играо у квалификацијама за Европску лигу и мало је недостајало да се "бордо" тим пласира у такмичење по групама.

- Борац има квалитет и надам се да ће направити корак више него што је Сарајево прошле сезоне. Волио бих да се то деси. Потребно је само мало среће и лако се може доћи до циља. Драго ми је што су се моје и клупске амбиције поклопиле. Даћу своје европско искуство за остварење зацртаних циљева - поручио је Муминовић.

Борислав Микић није успио с Лакташима да избори опстанак у Премијер лиги БиХ, а своје фудбалско умијеће приказиваће на Градском стадиону.

- Нисам велик наратор, бићу кратак. Радостан сам што сам стигао у Борац, клуб свијетле традиције, угледа и реномеа. Aгилна управа клуба има јасне визије и драго ми је што ћу бити дио, надам се, успјешног колектива - рекао је Микић.

Фудбалери Борца путују у Нови Сад, гдје ће обавити главни дио припрема за наступе у Европи. Први је 15. јула у швајцарској Лозани. 

Реми Лозане

Противник Борца у другом колу квалификација за Европску лигу Лозана играла је пријатељску утакмицу против Јанг Бојса из Берна, а резултат је био 3:3. Голове за Лозану постигли су Силвио у 10. (1:1), Жоселин Роукс у 36. (2:2) и Сукај у 63. (3:2). Лозана је играла у почетној постави: Фавре, Сонера, Меоли, Кац, Борхес, Aванцини, Селестини, Мараци, Каруп, Роукс, Силвио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана