Фудбалери Борца данас играју контролну утакмицу: Шампион Словеније први тест пред меч са Румунима

Милан Зубовић
Фудбалери Борца данас играју контролну утакмицу: Шампион Словеније први тест пред меч са Румунима

БЛЕД - Прву контролну утакмицу фудбалери Борца одиграће данас 18 часова против Муре у Цељу.

Бањалучани су већ десетак дана у пуном погону па је дошло вријеме да се види колико је до сада урађено. Наспрам њих је тежак ривал, шампион Словеније, који је већ одиграо два контролна меча, па је са те стране у предности у односу на “црвено-плаве”. Биће ово прва од двије припремне утакмице пред велики изазов у првом колу квалификација за Лигу шампиона, гдје за противника имају румунски Клуж. Један од искуснијих у екипи Марка Максимовића, Синиша Дујаковић радује се првом сусрету у новој сезони након напорног дијела припрема.

- Припреме су тешке, баш какве и треба да буду да се што боље спремимо за почетак сезоне, а сада нас чека шампион Словеније. Мура има квалитетну екипу и иза себе је оставила одличну Олимпију и Марибор, тако да ћемо против њих имати добар увид колико смо направили до сада. Потребни су нам јаки ривали да бисмо што спремније дочекали Клуж који ће такође представљати велики испит за нас, јер добро знамо њихову снагу. Ни послије тога неће нам бити много лакше пошто нас чека паклен ритам утакмица. Морамо бити спремни да одговоримо на све изазове који су пред нама - рекао је Дујаковић.

Похвалио је рад млађих чланова тима који се боре за своје мјесто међу 11 најбољих, а како каже, на овим старијим је да им савјетима помогну како би што брже напредовали.

- Види се да су жељни доказивања, што ме веома радује. Здрава конкуренција увијек је пожељна, а онда тренер увијек може да изабере најспремније. Тада не мора да се много брине уколико неко испадне због повреде или картона. Нека наставе да уче, упијају и слушају нас старије, што се подразумијева, јер ће то дати резултате у будућности. Пред њима је вријеме у којем могу доста напредовати уколико буду радили оно што се од њих буде тражило - истакао је Дујаковић.

Прилику против Муре неће добити одраније повријеђени Марко Јовановић и Јово Лукић, а неколико играча је на поштеди због ситних повреда. Максимовића брине стање у вези са првим голманом Бојаном Павловићем.

- Дејан Узелац има проблема са петом и два-три дана биће на поштеди, баш као Алмедин Зиљкић. Лукић ради све на тренинзима осим контакт игре и чекамо дозволу љекара који га је оперисао да може кренути са радом без ограничења. Јовановић и даље ради индивидуално и његова је ситуација доста нејасна. Павловић има проблем са тетивом у зглобу и код њега је ситуација мало тежа од других. Повреду је добио против Тузла ситија и наш медицински тим ради све да се што прије опорави, али нисам сигуран да ли ће бити спреман за утакмицу против Клужа - закључио је Максимовић.

Појачање

Очекује се да се припремама Бањалучана на Бледу ускоро прикључи провјерени нападач са великим интернационалним искуством.

- Не бисмо још да га именујемо, јер чекамо да раскине уговор са садашњим клубом, али је извјесно да ће постати наш члан. Очекујемо да то буде најкасније до петка - рекао је директор Борца Дејан Лукендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана