Фудбал годинама иде странпутицом

Дарко Пашагић
Фудбал годинама иде странпутицом

Бањалука - Чак 43 од 50 делегата Скупштине Фудбалског савеза Републике Српске подржало је иницијативу за одржавање ванредног засједања на којем би једина тачка дневног реда требало да буде смјена предсједника Миле Ковачевића.

Захтјев је стигао у сједиште ФС РС, а у њему, између осталог, стоји да се подноси у складу са чланом 26. став 1. Статута ФС РС. У образложењу се наводи да је захтјев поднијело 43 делегата, са својеручним потписима и личним подацима, чиме се доказује његова ваљаност и вјеродостојност.

Истиче се да су на тај начин у формално-правном смислу испуњени сви услови за сазивање сједнице, те да сједница Скупштине мора бити одржана у року од мјесец дана. У складу са ставом 4. истог статута, дневни ред ванредне скупштине се не може мијењати.

- Свима је јасно да фудбал у Српској посљедњих година иде странпутицом, а ситуација је све гора и гора. Надали смо се да ће се нешто промијенити, али предсједник Ковачевић је наставио са својом политиком, која штети угледу фудбала РС. Разлог за то је стално смањење броја клубова, али и све тежа ситуација у онима који још постоје - рекао је један од потписника Гојко Ђурић.

Члан Скупштине Драган Батар је нагласио да се ФС РС према клубовима годинама понаша маћехински.

- Савез уопште не води рачуна о клубовима, а од њих непрекидно извлачи корист кроз котизације, службена лица. То је довело до тога да се клубови гасе један по један и да нам сада и Прва лига, али и Друга лига, група запад, имају непаран број клубова, послије одустајања Слоге и Карановца - нагласио је Батар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана