Fudbal godinama ide stranputicom

Darko Pašagić
Fudbal godinama ide stranputicom

Banjaluka - Čak 43 od 50 delegata Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske podržalo je inicijativu za održavanje vanrednog zasjedanja na kojem bi jedina tačka dnevnog reda trebalo da bude smjena predsjednika Mile Kovačevića.

Zahtjev je stigao u sjedište FS RS, a u njemu, između ostalog, stoji da se podnosi u skladu sa članom 26. stav 1. Statuta FS RS. U obrazloženju se navodi da je zahtjev podnijelo 43 delegata, sa svojeručnim potpisima i ličnim podacima, čime se dokazuje njegova valjanost i vjerodostojnost.

Ističe se da su na taj način u formalno-pravnom smislu ispunjeni svi uslovi za sazivanje sjednice, te da sjednica Skupštine mora biti održana u roku od mjesec dana. U skladu sa stavom 4. istog statuta, dnevni red vanredne skupštine se ne može mijenjati.

- Svima je jasno da fudbal u Srpskoj posljednjih godina ide stranputicom, a situacija je sve gora i gora. Nadali smo se da će se nešto promijeniti, ali predsjednik Kovačević je nastavio sa svojom politikom, koja šteti ugledu fudbala RS. Razlog za to je stalno smanjenje broja klubova, ali i sve teža situacija u onima koji još postoje - rekao je jedan od potpisnika Gojko Đurić.

Član Skupštine Dragan Batar je naglasio da se FS RS prema klubovima godinama ponaša maćehinski.

- Savez uopšte ne vodi računa o klubovima, a od njih neprekidno izvlači korist kroz kotizacije, službena lica. To je dovelo do toga da se klubovi gase jedan po jedan i da nam sada i Prva liga, ali i Druga liga, grupa zapad, imaju neparan broj klubova, poslije odustajanja Sloge i Karanovca - naglasio je Batar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana