До уторка одржати сједницу управног одбора кошаркашког савеза БиХ

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Кошаркашки савез Републике Српске саопштио је да ће бити принуђен да размотри и друге опције за такмичење уколико Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ наредне седмице не донесе потребне одлуке за почетак нове такмичарске сезоне у Првенству БиХ.

Из Кошаркашког савеза Републике Српске апелују да најкасније до уторка, 19. октобра, буде сазвана и одржана сједница Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ, те да се покуша пронаћи компромисно рјешење о доношењу свих потребних одлука за почетак нове сезоне.

 "Сва питања на којима се не постигне компромис треба оставити по страни за неку од наредних сједница или упутити на рјешавање правосудним или другим надлежним органима", саопштено је из Кошаркашког савеза Српске поводом састанка чланова Управног одбора, представника сталних органа Савеза и представника клубова који учествују у Првенству БиХ, а који је јуче одржан у Источном Сарајеву.

На састанку је донесен закључак да чланови Кошаркашког савеза Српске, односно клубови који учествују у Првенству БиХ, као и службена лица (делегати и судије) неће учествовати у заједничком такмичењу на нивоу Кошаркашког савеза БиХ за које не постоје одлуке Управног одбора тог савеза, које су Статутом прописане за почетак такмичарске сезоне, а до доношења одлука надлежних органа. "Апелујемо на генералног секретара Кошаркашког савеза БиХ и неизабраног комесара Првенства БиХ да обуставе/одгоде све активности на заједничком такмичењу на нивоу Савеза БиХ за које не постоје одлуке Управног одбора, с циљем спречавања настанка штете како за Савез тако и за БиХ кошарку у цјелини", наведено је у саопштењу.

У саопштењу је истакнуто да је спортски интерес клубова из Републике Српске да се такмиче у Првенству БиХ, као највишем рангу такмичења у БиХ, саопштено је из Кошаркашког савеза Српске. Из овог савеза су поновили да ће сви чланови Кошаркашког савеза Републике Српске, као и до сада, наступати јединствено - клубови, делегати, судије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана