Денис Чомор: Борцу увијек мјесто у врху

Дарко Пашагић
Денис Чомор: Борцу увијек мјесто у врху

Бањалука - Десни бек Денис Чомор, који је јуче и званично постао члан Борца, вјерује да својим искуством много може помоћи Бањалучанима да у првој повратничкој сезони у Премијер лиги испуне све зацртане циљеве.

 

Овај 29-годишњак је већ пуних десет година на премијерлигашким теренима и за то вријеме бранио је боје Сарајева, Славије, Олимпика, Крупе, Младости из Добоја код Какња и Тузла ситија. За то вријеме забиљежио је 211 наступа, а на терену је провео 14.212 минута. Сигурно ће за “црвено-плаве” представљати велико појачање на десном беку, гдје уз њега на тој позиција Бањалучани имају још само Синишу Дујаковића.

- Потписао сам годину плус годину и први утисци су одлични. Знам да сам дошао у велики клуб, који је посљедњих година био у кризи, и жеља ми је да будем што више од помоћи - рекао је Чомор.

Раније је речено да је циљ Бањалучана да што прије обезбиједе сигурну зону, али Чомор не мисли тако.

- Нико од нас не очекује да прве године по повратку у Премијер лигу будемо међу најбољим екипама, али Борац је клуб који својим реномеом и богатом историјом увијек мора бити уз раме водећима. Вјерујем да ћемо то показати веома брзо и да ћемо стати уз Сарајево, Жељезничар, Зрињски... - наставио је Чомор.

Вјерује да ће се веома брзо уклопити у нову средину.

- Доста је новајлија, а неке играче одраније познајем, тако да не би требало да буде проблема. Нови саиграчи су ме одлично примили и сада је преда мном много рада да се изборим за статус првотимца - додао је Чомор.

Искусни нападач Срђан Вујаклија јуче је и званично постао члан Борца са којим је потписао уговор на годину дана. У каријери је играо у Уједињеним Арапским Емиратима, Јужној Кореји и Казахстану. У Србији је, осим за Црвену звезду, наступао за Борац Чачак, Хајдук Кулу, Банат, Спартак и Нови Сад.

Рафтинг

Због заузетости Градског стадиона, на којем је синоћ играна утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе између Радника и Спартака из Трнаве, фудбалери Борца јуче нису имали тренинг, али су вријеме провели заједно. И то на рафтингу.

- Било је ово за мене једно сјајно искуство, али вјерујем и за већину мојих нових саиграча. Иако сам сезону 2016/17. провео у Крупи на Врбасу, никада се нисам на овакав начин спуштао Врбасом и стварно је било фантастично - рекао је Чомор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана