Дејан Босанчић, фудбалер Борца: Пресрећан због Миловановићевог позива

Дарко Пашагић
Дејан Босанчић, фудбалер Борца: Пресрећан због Миловановићевог позива

Бањалука - Фудбалер Борца, 21-годишњи Дејан Босанчић, налази се на незваничном окупљању младе репрезентације Србије у Старој Пазови, а прилику да покаже шта зна имаће данас, када ће “орлићи” одиграти контролни сусрет са Спартаком из Суботице.

Иако је позив недавно именованог селектора Ненада - Нешка Миловановића многе изненадио, овај дефанзивни везни фудбалер је својим играма то свакако заслужио. Посљедњих година његова каријера иде узлазном путањом. У претходне двије сезоне, док је носио дрес прволигаша Републике Српске Жељезничар Спорт тима, одиграо је од 64 утакмице чак 58, постигавши 11 погодака. По доласку у Борац успио је да се у изузетно јакој конкуренцији избори за мјесто у стартној постави и да у прва четири сусрета упише 281 минут. Учинак би био свакако већи да због повреде није замијењен у 11. минуту суботњег сусрета против Радника.

- Позив сам објеручке прихватио. Сада је на мени да покажем шта знам и вјерујем да ћу успјети да оправдам очекивања. До сада нисам играо ни за једну репрезентативну селекцију, осим за млађе категорије репрезентације Републике Српске. Ово је за мој садашњи клуб Борац, али и за бивши Жељезничар Спорт тим, као и за мене, велико признање, али и обавеза да у наставку каријере будемо још бољи и да пружам квалитетније партије - нагласио је Босанчић, који је 2. јуна напунио 21 годину.

У Стару Пазову у понедјељак касно послијеподне стигла су 22 фудбалера.

- Укупно ћемо одрадити три тренинга и овај контролни сусрет са Суботичанима. Ово је шири списак У-21 селекције и наравно да сви неће бити позивани за квалификационе мечеве, али сам пресрећан због доласка на ово окупљање. Осјећај је изванредан, а све ово даје ми још већу мотивацију за рад на терену - наставио је Босанчић.

Презадовољан је стартом сезоне свог новог клуба, али и партијама које он пружа.

- Да нам је неко понудио седам бодова из четири сусрета, и то три гостујућа, сигурно бисмо без размишљања прихватили. Комплетна прва три меча сам провео на терену, а против Радника сам замијењењен практично на самом почетку. Незгодно сам доскочио, осјетио бол и нисам био у стању да наставим утакмицу. Сада је све у реду и очекујем да тако буде и овдје у Старој Пазови. У Бањалуку се враћам у четвртак и онда се стављам на располагање шефу Браниславу Крунићу. На њему је да одлучи да ли ћу бити у екипи пред веома важан дуел на нашем терену против Младости. Размишљамо само о три бода, којима бисмо се још више учврстили у горњем дијелу табеле - додао је Босанчић.

Први мечеви

Репрезентација Србије није имала запажен наступ на Европском првенству у Италији и Сан Марину у јуну, а нови циклус квалификација за ЕП 2021. почеће 6. септембра, када гостују у Русији. Само четири дана касније “орлићи” ће дочекати Летонију. Поред ове три репрезентације, у групи 5 су још Бугарска, Естонија и Пољска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана